ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

“Пет френдли“ планина

Током празничних дана и целог јануара десетине хиљада људи сливале су се из већих градова на Златибор у колонама возила. На целодневни провод, вожње “Голд гондолом“, концерте на отвореном, скијање на Торнику и Обудовици… Изузетну посећеност ове зиме бележи најпосећенија српска планина, као у најбољим временима. У том мноштву гостију има и оних који су на овај планински одмор повели своје кућне љубимце. С њима им је, кажу, овде пријатније, ужитак потпун. Прија човеку друштво верне животиње, прија и њој боравак у здравој средини. 
Будући да последњих година све више туриста долази с кућним љубимцем, на Златибору су предузели послове да ово туристичко место постане “пет френдли“ дестинација. Прилагођавајући се савременим потребама гостију, многи хотелско-угоститељски објекти у оквиру својих услуга нуде и вид “пет френдли“ одмора. Они који примају кућне љубимце својих гостију истакнути су сајту Туристичке организације Златибор. Број таквих повећан је у последње време. Читамо да су за “пет френдли“ одмор сада доступни хотел “Златибор Мона“, апартманска насеља “Златиборски конаци“, “Краљеви конаци“,“Вип Каза“ и “All seasons residence“, Каубојски град “Ел Пасо сити“, гарни хотел “Централ ин“, пансион клуб “Сателит“, “Грин хил апартмани“, вила “Пина“, преноћиште са исхраном “Алиби“, те коначишта “Перла“, “Дабић“, “Сунце“ и “Кристал“. Поред набројаних, кућне љубимце на Златибору примају и многи приватни апартмани, о чему се информације добијају приликом резервације смештаја. Чине то и готово сви ресторани који имају баште. А као свако задовољство, и најам смештаја за псе додатно кошта. Али не превише, колико два пића у златиборским ресторанима. Ова планина, подсећају у Туристичкој организацији Златибор, обилује природним лепотама, стазама преко пространих ливада и кроз шумарке погодним за дуге шетње, идеалне уз друштво кућног љубимца
 – Познато је да пси људима дарују пријатељство и одржавају нас здравим, јер захтевају шетње и боравак на отвореном. Самим тим доприносе смањењу осећаја усамљености и стреса. С обзиром на све што кућни љубимци пружају, људи их више него икада доживљавају као породицу и нерадо проводе своје одморе без њих – истиче Катарина Чубрак из Туристичке организације Златибор. 
Ту блиску повезаност потврђују и туристи власници кућних љубимаца. Наши саговорници ових дана овде су били Новосађани Драгана и Александар Бјелица, њихове куце су две мађарске вижле (четворогодишњи Арон и деветогодишња Реа).
 – Ми са кућним љубимцима живимо у Новом Саду, у Сремској Каменици, а овде долазимо једном месечно и за нас је ово празник, са псима проводимо наше слободно време. На Златибору смо у нашем смештају. До сада нисмо наишли да нам је неко направио проблем, ово је заиста “пет френдли“ планина – рекао је Александар.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Још један врео дан – црвени метео-аларм у већем делу Србије, температура и до 40 степени

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике