OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Пет френдли“ планина

Током празничних дана и целог јануара десетине хиљада људи сливале су се из већих градова на Златибор у колонама возила. На целодневни провод, вожње “Голд гондолом“, концерте на отвореном, скијање на Торнику и Обудовици… Изузетну посећеност ове зиме бележи најпосећенија српска планина, као у најбољим временима. У том мноштву гостију има и оних који су на овај планински одмор повели своје кућне љубимце. С њима им је, кажу, овде пријатније, ужитак потпун. Прија човеку друштво верне животиње, прија и њој боравак у здравој средини. 
Будући да последњих година све више туриста долази с кућним љубимцем, на Златибору су предузели послове да ово туристичко место постане “пет френдли“ дестинација. Прилагођавајући се савременим потребама гостију, многи хотелско-угоститељски објекти у оквиру својих услуга нуде и вид “пет френдли“ одмора. Они који примају кућне љубимце својих гостију истакнути су сајту Туристичке организације Златибор. Број таквих повећан је у последње време. Читамо да су за “пет френдли“ одмор сада доступни хотел “Златибор Мона“, апартманска насеља “Златиборски конаци“, “Краљеви конаци“,“Вип Каза“ и “All seasons residence“, Каубојски град “Ел Пасо сити“, гарни хотел “Централ ин“, пансион клуб “Сателит“, “Грин хил апартмани“, вила “Пина“, преноћиште са исхраном “Алиби“, те коначишта “Перла“, “Дабић“, “Сунце“ и “Кристал“. Поред набројаних, кућне љубимце на Златибору примају и многи приватни апартмани, о чему се информације добијају приликом резервације смештаја. Чине то и готово сви ресторани који имају баште. А као свако задовољство, и најам смештаја за псе додатно кошта. Али не превише, колико два пића у златиборским ресторанима. Ова планина, подсећају у Туристичкој организацији Златибор, обилује природним лепотама, стазама преко пространих ливада и кроз шумарке погодним за дуге шетње, идеалне уз друштво кућног љубимца
 – Познато је да пси људима дарују пријатељство и одржавају нас здравим, јер захтевају шетње и боравак на отвореном. Самим тим доприносе смањењу осећаја усамљености и стреса. С обзиром на све што кућни љубимци пружају, људи их више него икада доживљавају као породицу и нерадо проводе своје одморе без њих – истиче Катарина Чубрак из Туристичке организације Златибор. 
Ту блиску повезаност потврђују и туристи власници кућних љубимаца. Наши саговорници ових дана овде су били Новосађани Драгана и Александар Бјелица, њихове куце су две мађарске вижле (четворогодишњи Арон и деветогодишња Реа).
 – Ми са кућним љубимцима живимо у Новом Саду, у Сремској Каменици, а овде долазимо једном месечно и за нас је ово празник, са псима проводимо наше слободно време. На Златибору смо у нашем смештају. До сада нисмо наишли да нам је неко направио проблем, ово је заиста “пет френдли“ планина – рекао је Александар.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla