Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пензионерска картица бесплатна, у власништву Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурања

Преко Пензионерске картице корисници ће сакупљати бодове и остваривати погодности, она је власништво Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурања, а даје се на лично коришћење без накнаде.

У Правилнику о Пензионерској картици који је објављен у Службеном гласнику наводи се да ће моћи да је користе корисници пензије, новчане накнаде за помоћ и негу другог лица, новчане накнаде за телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију, те инвалидна деца.

Картица ће бити издавана на захтев који може бити и електронски, али поднет преко законског заступника или пуномоћника, електронски или Фонду.

Преко картице издате на име погодности ће се остваривати код правног лица и предузетника, а користиће се уз идентификацију.

Фонд води евиденцију о издатим Пензионерским картицама, па ће на интернет страници бити и списак неважећих.

Кориснику који користи Пензионерску картицу приликом плаћања роба и услуга Фонд ће додељивати бодове преко сарадње са Пореском управом, од које ће добијати податке.

За утрошених 500 динара кориснику Пензионерске картице ће Фонд додељивати један бод, а током месеца може остварити бодова највише до висине износа просечне пензије у Србији.

На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари одређене погодности као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности.

Фонд ће водити евиденцију о додељеним и утрошеним бодовима, а додељени бодови се неће моћи заменити за новац, те су непреносиви на друга лица.

Фонд ће бити у прилици да на својој званичној интернет страници и апликацији за Пензионерске картице објави списак давалаца погодности.

У вези са издавањем и коришћењем картице Фонд ће вршити прикупљање и обраду података о личности корисника, у складу са прописима који регулишу заштиту података о личности.

 

Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Летовања су поскупела, а ево где можете проћи јефтиније

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава даје 300.000 динара за почетак бизниса, а остало је још мало времена: Ко и како може да се пријави за субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Славица из Ужица је светска путница, до сада је обишла 43 земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна шака бадема дневно смањује ниво шећера у крви

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Голд гондола

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Невеном Буча (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас у Србији претежно сунчано, до 22 степена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм ПРО представљен у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у Ужицу Фестивал хорскe музике

ОГЛАСНА ТАБЛА