ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пензионерска картица бесплатна, у власништву Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурања

Преко Пензионерске картице корисници ће сакупљати бодове и остваривати погодности, она је власништво Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурања, а даје се на лично коришћење без накнаде.

У Правилнику о Пензионерској картици који је објављен у Службеном гласнику наводи се да ће моћи да је користе корисници пензије, новчане накнаде за помоћ и негу другог лица, новчане накнаде за телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију, те инвалидна деца.

Картица ће бити издавана на захтев који може бити и електронски, али поднет преко законског заступника или пуномоћника, електронски или Фонду.

Преко картице издате на име погодности ће се остваривати код правног лица и предузетника, а користиће се уз идентификацију.

Фонд води евиденцију о издатим Пензионерским картицама, па ће на интернет страници бити и списак неважећих.

Кориснику који користи Пензионерску картицу приликом плаћања роба и услуга Фонд ће додељивати бодове преко сарадње са Пореском управом, од које ће добијати податке.

За утрошених 500 динара кориснику Пензионерске картице ће Фонд додељивати један бод, а током месеца може остварити бодова највише до висине износа просечне пензије у Србији.

На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари одређене погодности као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности.

Фонд ће водити евиденцију о додељеним и утрошеним бодовима, а додељени бодови се неће моћи заменити за новац, те су непреносиви на друга лица.

Фонд ће бити у прилици да на својој званичној интернет страници и апликацији за Пензионерске картице објави списак давалаца погодности.

У вези са издавањем и коришћењем картице Фонд ће вршити прикупљање и обраду података о личности корисника, у складу са прописима који регулишу заштиту података о личности.

 

Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила