ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пчелари за подстицаје по кошници могу да поднесу захтеве до 31. маја

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Пчелари у Србији ове године могу да остваре подстицаје од 800 динара по кошници уз одређене услове. Захтеве за подстицаје могу да поднесу до 31. маја на прописаном обрасцу или електронским путем Управи за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Право на подстицаје по кошници могу да остваре имају пољопривредни произвођачи који се баве пчеларством, односно имају најмање 20 кошница, а највише 1.000 обележених и регистрованих кошница.

Осим на прописаном обрасцу и препорученом поштом, Захтев за подстицаје по кошници пчела, пчелари могу да поднесу и електронским путем, а приступ порталу за подношење електронског захтева могућ је са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања.

Пчелари који имају регистрован електронски потпис, цео процес ће обавити уношењем тражених података у апликацију (подацио о подносиоцу захтева, број пољопривредног газдинства, ХИД број и број пчелињих стајалишта) и електронским подношењем захтева

Они који немају регистрован електронски потпис, како објашњавају надлежни, моћи ће да након уношења тражених података, генеришу образац са бар кодом који ће одштампати, потписати, или оверити, и послати препорученом поштом Управи за аграрна плаћања.

Пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај од 800 динара по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница неће по аутоматизму бити одбијени због прекорачења прописаног броја кошница, већ ће им се признати подстицаји за 1000 кошница пчела.

Рок за подношење пријава је 31. мај.

Данас / Ј. Б. К.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА