OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пчелари за подстицаје по кошници могу да поднесу захтеве до 31. маја

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Пчелари у Србији ове године могу да остваре подстицаје од 800 динара по кошници уз одређене услове. Захтеве за подстицаје могу да поднесу до 31. маја на прописаном обрасцу или електронским путем Управи за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Право на подстицаје по кошници могу да остваре имају пољопривредни произвођачи који се баве пчеларством, односно имају најмање 20 кошница, а највише 1.000 обележених и регистрованих кошница.

Осим на прописаном обрасцу и препорученом поштом, Захтев за подстицаје по кошници пчела, пчелари могу да поднесу и електронским путем, а приступ порталу за подношење електронског захтева могућ је са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања.

Пчелари који имају регистрован електронски потпис, цео процес ће обавити уношењем тражених података у апликацију (подацио о подносиоцу захтева, број пољопривредног газдинства, ХИД број и број пчелињих стајалишта) и електронским подношењем захтева

Они који немају регистрован електронски потпис, како објашњавају надлежни, моћи ће да након уношења тражених података, генеришу образац са бар кодом који ће одштампати, потписати, или оверити, и послати препорученом поштом Управи за аграрна плаћања.

Пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај од 800 динара по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница неће по аутоматизму бити одбијени због прекорачења прописаног броја кошница, већ ће им се признати подстицаји за 1000 кошница пчела.

Рок за подношење пријава је 31. мај.

Данас / Ј. Б. К.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla