Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Пажљивкова смотра” у свим основним школама на територији града

Ужице – Савет за безбедност саобраћаја града Ужица, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је у свим основним школама прву активност из пројекта “Пажљивкова смотра”, тестирање ученика на тему безбедног понашања у саобраћају. Тестове су радили ученици првог и другог разреда у основним школама на територији града. Како је истакао Слободан Шиљковић члан Градског већа за саобраћај обилазећи ученике у ОШ “Душан Јерковић” и ово је једна од важних активности која има за циљ унапређење безбедности деце у саобраћају.

“Саобраћајно образовање и васпитање је јако битан елемент формирања исправних ставова и безбедног понашања код деце у саобраћају. Едукације ученика предшколског узраста, ученика првог и другог разреда основних школа, као групације најосетљивијих учесника у саобраћају кроз активности које се спроводе је изузетно битна, јер  кроз активан рад унапређују се њихова размишљања о саобраћају и повећава опрез”.

Тестирање је реализовано у свим ужичким основним школама, а наредни корак реализације пројекта “Пажљивкова смотра 2022” јесте Општинска смотра у којој ће се на локалном нивоу такмичити предшколске установе и основне школе, како би се изабрале образовне установе које ће даље учествовати на Регионалној и Републичкој смотри.

 

Ово је била и прилика да се са директорима основних школа у граду разговара и о даљим мерама које Савет за безбедност саобраћаја и Град могу предузети у непосредној близини школа, попут постављања видео надзора или саобраћајне сгнализације, а све са циљем да се на највиши ниво подигне безбедност деце, као учесника у саобраћају.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прве пензије са повишицом стижу сутра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Д Пиг“ у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сточари и произвођачи млека у Србији најављују протест, траже веће премије и субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грујичић: Нови круг запошљавања лекара у фебруару

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија на цевоводу за Забучје, нормализација водоснабдевања у вечерњим сатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Облачно и мало топлије, у току дана могућа слаба киша, понегде снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње ски сезона на Торнику

ОГЛАСНА ТАБЛА