OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Пажљивкова смотра” у свим основним школама на територији града

Ужице – Савет за безбедност саобраћаја града Ужица, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је у свим основним школама прву активност из пројекта “Пажљивкова смотра”, тестирање ученика на тему безбедног понашања у саобраћају. Тестове су радили ученици првог и другог разреда у основним школама на територији града. Како је истакао Слободан Шиљковић члан Градског већа за саобраћај обилазећи ученике у ОШ “Душан Јерковић” и ово је једна од важних активности која има за циљ унапређење безбедности деце у саобраћају.

“Саобраћајно образовање и васпитање је јако битан елемент формирања исправних ставова и безбедног понашања код деце у саобраћају. Едукације ученика предшколског узраста, ученика првог и другог разреда основних школа, као групације најосетљивијих учесника у саобраћају кроз активности које се спроводе је изузетно битна, јер  кроз активан рад унапређују се њихова размишљања о саобраћају и повећава опрез”.

Тестирање је реализовано у свим ужичким основним школама, а наредни корак реализације пројекта “Пажљивкова смотра 2022” јесте Општинска смотра у којој ће се на локалном нивоу такмичити предшколске установе и основне школе, како би се изабрале образовне установе које ће даље учествовати на Регионалној и Републичкој смотри.

 

Ово је била и прилика да се са директорима основних школа у граду разговара и о даљим мерама које Савет за безбедност саобраћаја и Град могу предузети у непосредној близини школа, попут постављања видео надзора или саобраћајне сгнализације, а све са циљем да се на највиши ниво подигне безбедност деце, као учесника у саобраћају.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla