ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

“Пажљивкова смотра” у свим основним школама на територији града

Ужице – Савет за безбедност саобраћаја града Ужица, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је у свим основним школама прву активност из пројекта “Пажљивкова смотра”, тестирање ученика на тему безбедног понашања у саобраћају. Тестове су радили ученици првог и другог разреда у основним школама на територији града. Како је истакао Слободан Шиљковић члан Градског већа за саобраћај обилазећи ученике у ОШ “Душан Јерковић” и ово је једна од важних активности која има за циљ унапређење безбедности деце у саобраћају.

“Саобраћајно образовање и васпитање је јако битан елемент формирања исправних ставова и безбедног понашања код деце у саобраћају. Едукације ученика предшколског узраста, ученика првог и другог разреда основних школа, као групације најосетљивијих учесника у саобраћају кроз активности које се спроводе је изузетно битна, јер  кроз активан рад унапређују се њихова размишљања о саобраћају и повећава опрез”.

Тестирање је реализовано у свим ужичким основним школама, а наредни корак реализације пројекта “Пажљивкова смотра 2022” јесте Општинска смотра у којој ће се на локалном нивоу такмичити предшколске установе и основне школе, како би се изабрале образовне установе које ће даље учествовати на Регионалној и Републичкој смотри.

 

Ово је била и прилика да се са директорима основних школа у граду разговара и о даљим мерама које Савет за безбедност саобраћаја и Град могу предузети у непосредној близини школа, попут постављања видео надзора или саобраћајне сгнализације, а све са циљем да се на највиши ниво подигне безбедност деце, као учесника у саобраћају.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце