ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

„Pažljivkova pravila “ za veću bezbednost dece u saobraćaju

 

Grad Užice u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i ove godine realizovaće aktivnosti posvećene povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Iako će zbog aktuelne epidemiološke situacije izostati praktični deo, kroz podelu udžbenika učenicima prvog razreda i bojanki predškolcima biće realizovana tradicionalna akcija „Pažljivkova pravila u saobraćaju„.

 

„Dobili smo i saglasnost Agencije za bezbednost saobraćaja da se nabave poligoni koji će biti montažno, demontažnog karaktera za fiskulturne sale osnovnih škola, tako da će najmlađi učesnici u saobraćaju imati mogućnost da i praktično nauče kako se ulica prelazi na pešačkom prelazu ili raskrsnici sa signalizacijom“ , kaže Dragutin Drulović iz Odeljenja za poslove saobraćaja JP „Užice razvoj“.


Svesni značaja pravovremene edukacije, saradnjom sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Užica veoma su zadovoljni i direktori škola.
“Godinama unazad gradski Savet za bezbednost saobraćaja, MUP i Agencija za bezbednost saobraćaja obezbeđuju prigodne poklone i organizuju radionice, zahvaljujući kojima deca uče pravila ponašanja u saobraćaju, što sigurno doprinosi mnogo višem stepenu njihove bezbednosti“ , ističe Stanimirka Smiljanić Raonić direktorka OŠ „Stari grad“.

Udžbenici su danas podeljeni učenicima Osnovne škole „Stari grad“ a u toku naredne sedmice to će biti učinjeno i u ostalim školama u gradu.

 

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама