Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Павлина Радовановић: Мисија љубави и мира (видео)

Синоћ је у Дому културе у Чајетини одржан хуманитарни коцерт за децу из Ораховца. Организатори су: Културни центар Чајетина, ТРК Златибор, Црква Архангела Гаврила из Чајетине,ТО Златибор, „Голд гондола“ Златибор, под покровитељством Општине Чејетина. 

На иницијативу Културног центра Чајетина и групе грађана, а уз подршку у организацији ТРК Златибор, Цркве Архангела Гаврила из Чајетине,ТО Златибор, „Голд гондола“ Златибор, под покровитељством Општине Чејетина, у Дому културе је одржан хуманитарни коцерт за децу из Ораховца која од 16. јануара бораве у општини Чајетина.У програму су учествовали : Павлина и Слободанка Радовановић, Гаврило Кујунџић, као и Музичка школа и хор „Стеван Мокрањац“ из Лепљег села.

„Овај концерт је повод да се окупимо, да се дружимо и да новац који прикупимо пошаљемо деци у Ораховац, а они ће то искористити или за вртић, или за осликавање цркве у њиховом месту или за неке њихове активности, нисмо у то улазили, али нам је драго да можемо да помогнемо на неки начин. Код нас тренутно бораве деца из Ораховца: Павлина Радовановић са мајком, братом, сестром као и чланови  хора Музичке школе из Ораховца, а на концерту учествују и наша деца која воде програм. Ове дане смо искористили да се друже са нашом децом, да виде оно што има Златибор, оно што је , да кажем, и њихово као што је и наше, а са друге стране да та искуства која деца имају доле и која заиста тешко живе, пренесу нашој деци да би и она схватила реалност живота“, рекао је за „Златибор прес“   Никола Смиљанић, директор КЦ Чајетина.

О младој Павлини Радовановић из Ораховца, која својим прелепим, зрелим гласом интерпретира косовске и народне песаме, чули су многи широм Србије, а и даље. Она за свој ради има благослов владике рашко-призренског Теодосија. Са само 12 година одржала је први солистичкки концерт у Београду, а затим и у Бања Луци, са жељом да прикупи новац за Косово и Метохију и за светиње које се тамо налазе. Чајетинска публика имала је задовољств да је чује и у свом месту.

„Утисци су заиста предобри и још увек се нису слегли и надам се да ће опет бити прилике да се дружимо. Хвала вам, још једном, на позиву. Моја једина порука је да се не свађамо између себе  и да између људи на Косову и Метохији и Србији буде љубави и мира, свега, само не мржње“, поручила је  Павлина.

Павлинину мисију подржавају, поред породице, и  Гаврило Кујунџић, аутор и композитор култних песама о Косову, као и професор и другари из Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Лепљег села.

„Веома нам је драго што смо могли да пренесемо колико-толико ту нашу емоцију са Косова и Метохије, јер Косово није само туга, није само плач, на Косову има и песме и игре и надам се да ћемо бити у прилици да неки други пут и то пренесемо“, рекла је  Миљана Славић, Павлинина другарица и ученица Музичке школе „Стеван Мокрањац“ .

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ССП Ужице: Веровали или не у Ужицу је зазидан вредан мозаик

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпећка пећина, Стари град и СтаПарк најпосећенији туристички локалитети у 2022. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преко седамдесет сати ивањички путари пробијали снежне сметове на Голији (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата јануарских пензија од четвртка 9. фебруара

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЗБС: Тестирање школараца и предшкoлаца за „Пажљивкову смотру“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због пуцања цеви Ø100 високе зоне, без воде су остали потрошачи…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Након три године поново Сајам сувомеснатих производа 21. „Пршутијада“ у Мачкату (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већини места ледени дан, понегде слаб снег – на планинама и минус 20 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА