ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Павлина Радовановић: Мисија љубави и мира (видео)

Синоћ је у Дому културе у Чајетини одржан хуманитарни коцерт за децу из Ораховца. Организатори су: Културни центар Чајетина, ТРК Златибор, Црква Архангела Гаврила из Чајетине,ТО Златибор, „Голд гондола“ Златибор, под покровитељством Општине Чејетина. 

На иницијативу Културног центра Чајетина и групе грађана, а уз подршку у организацији ТРК Златибор, Цркве Архангела Гаврила из Чајетине,ТО Златибор, „Голд гондола“ Златибор, под покровитељством Општине Чејетина, у Дому културе је одржан хуманитарни коцерт за децу из Ораховца која од 16. јануара бораве у општини Чајетина.У програму су учествовали : Павлина и Слободанка Радовановић, Гаврило Кујунџић, као и Музичка школа и хор „Стеван Мокрањац“ из Лепљег села.

„Овај концерт је повод да се окупимо, да се дружимо и да новац који прикупимо пошаљемо деци у Ораховац, а они ће то искористити или за вртић, или за осликавање цркве у њиховом месту или за неке њихове активности, нисмо у то улазили, али нам је драго да можемо да помогнемо на неки начин. Код нас тренутно бораве деца из Ораховца: Павлина Радовановић са мајком, братом, сестром као и чланови  хора Музичке школе из Ораховца, а на концерту учествују и наша деца која воде програм. Ове дане смо искористили да се друже са нашом децом, да виде оно што има Златибор, оно што је , да кажем, и њихово као што је и наше, а са друге стране да та искуства која деца имају доле и која заиста тешко живе, пренесу нашој деци да би и она схватила реалност живота“, рекао је за „Златибор прес“   Никола Смиљанић, директор КЦ Чајетина.

О младој Павлини Радовановић из Ораховца, која својим прелепим, зрелим гласом интерпретира косовске и народне песаме, чули су многи широм Србије, а и даље. Она за свој ради има благослов владике рашко-призренског Теодосија. Са само 12 година одржала је први солистичкки концерт у Београду, а затим и у Бања Луци, са жељом да прикупи новац за Косово и Метохију и за светиње које се тамо налазе. Чајетинска публика имала је задовољств да је чује и у свом месту.

„Утисци су заиста предобри и још увек се нису слегли и надам се да ће опет бити прилике да се дружимо. Хвала вам, још једном, на позиву. Моја једина порука је да се не свађамо између себе  и да између људи на Косову и Метохији и Србији буде љубави и мира, свега, само не мржње“, поручила је  Павлина.

Павлинину мисију подржавају, поред породице, и  Гаврило Кујунџић, аутор и композитор култних песама о Косову, као и професор и другари из Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Лепљег села.

„Веома нам је драго што смо могли да пренесемо колико-толико ту нашу емоцију са Косова и Метохије, јер Косово није само туга, није само плач, на Косову има и песме и игре и надам се да ћемо бити у прилици да неки други пут и то пренесемо“, рекла је  Миљана Славић, Павлинина другарица и ученица Музичке школе „Стеван Мокрањац“ .

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА