Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Patrijarh: Građani da se pridržavaju protivepidemijskih mera kod obeležavanja slava

Patrijarh srpski Irinej i ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvali su danas građane Srbije da se i u narednom periodu, i prilikom krsnih slava, pridržavaju protivepidemijskih mera, jer slava je bogoslužbeni čin i radosno molitveno okupljanje, a ne povod za neumerenost ili, u sadašnjim uslovima, okupljanje mnogo ljudi u zatvorenoj prostoriji.

Na današnjem sastanku u Patrijaršiji, kojem je prisustvovao i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović, Lončar je patrijarha Irineja upoznao sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u Srbiji, kao i o pripremljenosti zdravstvenog sistema na novi pik korona-virusa, saopštila je Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

Ministar je napomenuo istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje građana, ali da je neophodno da se poštuju mere kako bi se epidemija držala pod kontrolom.

Patrijarh je istakao da Srpska pravoslavna crkva i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj, zdravlje i dobrobit građana naše zemlje, i pozvao sve građane na solidarnost i jedinstvo.

Krsne slave su događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine našu tradiciju, okupljaju i čuvaju naše porodice, a danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer ako se proslavljaju i obeležavaju na neadekvatan način mogu negativno uticati na očuvanje javnog zdravlja, navodi se u saopštenju.

U skladu s tim, patrijarh Irinej i ministar Lončar pozvali su građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemioloških mera, a da krsne slave proslave na istinski crkveni način, molitveno pre i iznad svega, a nikako ne na način kojim bi moglo biti ugroženo zdravlje bližnjih.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА