OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Партнерство урбаног и руралног неопходно за опстанак села

Министар за бригу о породици Милан Кркобабић изјавио је данас да је за опстанак села Србије неопходно законски утемељети партнерство урбаног и руралног дела Србије.

Кркобабић је на састанку са директорима регионалних развојних агенција из Србије и члановима Националног тима за препород села, рекао да је то законско утемељење основ за опстанак села у складу са концептом који дефинише Лајпцишка повеља одрживих градова до 2030. године, саопштило је ресорно Министарство.

Директорка Агенције за рурални развој Сремске Митровице Душица Павловић је рекла да је тај град по Програму доделе средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, до сада добио 22 куће и да се нада да ту није крај.

Копредседник Националног тима за препород села Србије и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић истакао је значај науке, нових знања и технологија и поновио да Академијски одбор за село стоји увек на располагању за све стручне савете, помоћ и сарадњу на пројектима ревитализације села.

„Програми Министарства за бригу о селу евидентно враћају живот у сеоске средине и радује ме што је реч о младим људима, који ће се у селима Србије бавити најразличитијим занимањима“, рекао је члан Националног тима за препород села Србије и заменик председника комисије за доделу средстава за куповину сеоских кућа Милан Простран.

Члан Националног тима за препород села Србије и председница комисије за доделу средстава задругама Зорица Васиљевић је нагласила да је интересовање за овај програм огромно и да су пројекти којима задруге конкуришу веома добри.
Као посебно важан податак навела је да је од почетка спровођења програма финансијске подршке задругама 2017. године основано 1.100 нових задруга.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА