OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Партнерство урбаног и руралног неопходно за опстанак села

Министар за бригу о породици Милан Кркобабић изјавио је данас да је за опстанак села Србије неопходно законски утемељети партнерство урбаног и руралног дела Србије.

Кркобабић је на састанку са директорима регионалних развојних агенција из Србије и члановима Националног тима за препород села, рекао да је то законско утемељење основ за опстанак села у складу са концептом који дефинише Лајпцишка повеља одрживих градова до 2030. године, саопштило је ресорно Министарство.

Директорка Агенције за рурални развој Сремске Митровице Душица Павловић је рекла да је тај град по Програму доделе средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, до сада добио 22 куће и да се нада да ту није крај.

Копредседник Националног тима за препород села Србије и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић истакао је значај науке, нових знања и технологија и поновио да Академијски одбор за село стоји увек на располагању за све стручне савете, помоћ и сарадњу на пројектима ревитализације села.

„Програми Министарства за бригу о селу евидентно враћају живот у сеоске средине и радује ме што је реч о младим људима, који ће се у селима Србије бавити најразличитијим занимањима“, рекао је члан Националног тима за препород села Србије и заменик председника комисије за доделу средстава за куповину сеоских кућа Милан Простран.

Члан Националног тима за препород села Србије и председница комисије за доделу средстава задругама Зорица Васиљевић је нагласила да је интересовање за овај програм огромно и да су пројекти којима задруге конкуришу веома добри.
Као посебно важан податак навела је да је од почетка спровођења програма финансијске подршке задругама 2017. године основано 1.100 нових задруга.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla