ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Партнерство урбаног и руралног неопходно за опстанак села

Министар за бригу о породици Милан Кркобабић изјавио је данас да је за опстанак села Србије неопходно законски утемељети партнерство урбаног и руралног дела Србије.

Кркобабић је на састанку са директорима регионалних развојних агенција из Србије и члановима Националног тима за препород села, рекао да је то законско утемељење основ за опстанак села у складу са концептом који дефинише Лајпцишка повеља одрживих градова до 2030. године, саопштило је ресорно Министарство.

Директорка Агенције за рурални развој Сремске Митровице Душица Павловић је рекла да је тај град по Програму доделе средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, до сада добио 22 куће и да се нада да ту није крај.

Копредседник Националног тима за препород села Србије и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић истакао је значај науке, нових знања и технологија и поновио да Академијски одбор за село стоји увек на располагању за све стручне савете, помоћ и сарадњу на пројектима ревитализације села.

„Програми Министарства за бригу о селу евидентно враћају живот у сеоске средине и радује ме што је реч о младим људима, који ће се у селима Србије бавити најразличитијим занимањима“, рекао је члан Националног тима за препород села Србије и заменик председника комисије за доделу средстава за куповину сеоских кућа Милан Простран.

Члан Националног тима за препород села Србије и председница комисије за доделу средстава задругама Зорица Васиљевић је нагласила да је интересовање за овај програм огромно и да су пројекти којима задруге конкуришу веома добри.
Као посебно важан податак навела је да је од почетка спровођења програма финансијске подршке задругама 2017. године основано 1.100 нових задруга.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА