ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Пао“ још један милион у Потери! Младе наде одбраниле 1.160.000

Победници најновије епизоде квиза „Потера“ су нам још једном показали да се међу припадницима младих генерација познавање науке, уметности и опште културе и те како цени. Јован, Филип и Лука, сви млађи од 30 година, феноменалним знањем и уз мало среће успели су да од трагача одбране милионску суму.

Јован Милошевић из Бајине Баште пробио је лед и први изашао пред трагача Милана Буквића. Како је сам рекао, због треме се није усудио да проба да освоји вишу понуђену суму, али је са тремом ипак успео да се избори и заслужи своје место у финалној потери.

Једина дама у тиму, Анкица Агић, иако је у првој рунди показала завидно знање у другој није имала среће, те није успела да одбрани освојену суму.

Потом је уследио „окршај“ бивших колега са Факултета политичких наука. Наиме, двадесетпетогодишњи Филип Ковачевић прижељкивао је као трагача управо Буквића, са којим је заједно слушао предавања из предмета Политичка историја Југославије.

Филип је са присутнима, па и публиком, поделио једну занимљивост из студентских дана рекавши како је на вежбама из поменутог предмета време за разговор било подељено тако да је 80% времена било за Милана, 10% за професора и 10% за све остале. Буквић је са осмехом на лицу потврдио причу, док се Јован Мемедовић надовезао речима: „Филипе, хвала Вам за ову информацију. Сада тек схватамо о чему се ту ради. Сада смо комплетирали опште мишљење о њему и његовој биографији.“

Трагач, међутим, није био ништа блажи према свом колеги, али након тесне борбе ипак није успео да га стигне, чиме је заједничка каса увећана за пола милиона динара!

Најмлађи такмичар, Лука Борош (23) из Београда наступао је последњи, што му је по свему судећи дало и храброст и ветар у леђа да се својим саиграчима придружи у финалној рунди одбранивши 600.000 динара.

Шеснаест корака предности, колико је овај млади тим поставио као изазов пред трагача, могло је да доведе до оба могућа исхода игре. Ипак, прва грешка због брзоплетости, Буквића је у потпуности деконцентрисала, те су такмичари успели да га врате чак пет пута и спрече да се приближи њиховом резултату.

Након феноменалне победе тројице младића, трагачу није преостало ништа друго осим да им каже: „Честитам! Заслужена победа.“

РТС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Тежак ланчани судар код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

У свим школама у Србији од 7. до 10. маја обележава се Недеља сећања и заједништва (објављени и приручници и материјали)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено осам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Киша смањила концентрацију полена у ваздуху

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник се доказао као домаћин трке Националне серије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хладан ваздух стиже крајем дана у Србију, могу се очекивати пљускови

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА