9.2 C
Uzice
мај 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

PAKETIĆI ZA MALIŠANE SA KOSOVA I METOHIJE

Nezavisna asocijacija studenata „Svi za Kosmet“ već drugu godinu prikupljaju paketiće koje za božićne i novogodišnje praznike nose srpskoj deci koja žive u enklavama na Kosovu i Metohiji. Užičanin  Dejan Skando nikada se nije bavio humanitarnim radom ali odlazak na Kosmet i susret sa ljudima dole promenio je njegovo razmišljanje.

„ Svi ti ljudi koji nas dole dočekaju, natera čoveka da se organizuju i da počne sa prikupljanje pomoći“, rekao je Skando.

Da bi akcija bila što uspešnija radi se u saradnji sa bratstvom Manastira Visoki Dečani. Ove godine organizatori su rešili da za srpsku Novu godinu obraduju decu u selima oko Gnjilana kojoj će uručiti novogodišnje paketiće. Skando ističe da su se dogovorili sa Crkvom Svetog Marka da zainteresovani mogu da donesu paketić, razglednicu kako bi pomogli ovoj akciji. Prikupljanje paketića traje do 8. januara sledeće godine.

„U dogovoru sa ostalim organizacijama dogovorili smo se da radimo sinhronizovano da se ne ponavljamo da obiđemo jedno selo dva puta, a neko da ostane ne obiđeno“, rekao je Skando.

Izvor: glaszapadnesrbije.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi građanski zakonik, novi termini – šta je rodilja, a šta „namervana majka”

Oglasna Tabla

Danas toplije, sa dužim sunčanim intervalima

Oglasna Tabla

Kako da poboljšate detetov intelektualni razvoj u prvih pet godina

Oglasna Tabla