ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Ovoliko košta boravak na popularnim destinacijama u Srbiji: Smeštaj od 10 pa do 200 evra po danu

Budući da brojni građani razmišljaju da odustanu od mora zbog
komplikacija usled pandemije korone, predstavljamo vam cene u mestima širom naše države i najzanimljivije lokalitete za posetu

Mnogi će se ove godine, zbog pandemije koronavirusa i svih komplikacija i nepoznanica u vezi s putovanjem u inostranstvo, za razliku od prethodnih godina, ove odlučiti za letovanje u Srbiji. Kurir istražuje koje su najlepše lokacije u našoj zemlji, šta sve treba posetiti i kolike su cene smeštaja. – Srbija je prelepa zemlja i ima mnogo različitih lokacija koje mogu ispuniti sva očekivanja. U zapadnoj Srbiji su lepa mesta Arilje i Ivanjica, a tu je i potpuno neistražena i divlja planina Golija, ali i reka Rzav. Drina je fantastična, ima uređene plaže, a lako se može preći i u Republiku Srpsku. Na jugu su prelepe Prolom Banja, Kuršumlija i, naravno, Đavolja varoš, jedna od svetskih atrakcija – rekao je za Kurir Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA.

Jedan od njegovih favorita je i Vlasinsko jezero, a na jugu bi trebalo, kako je naveo, posetiti i Niš, jer ko nije bio u tom gradu ne zna šta je pravi jug. – Na istoku Srbije bi se moglo provesti lepih desetak dana, sa obilaskom Kladova, Majdanpeka i Borskog jezera. Tu su solidni putevi, pa se može obići Zaječar, Zlotska pećina, Lepenski vir, Lazarev kanjon… Za preporuku je i poseta Negotinu, u kojem je kuća Mokranjca, a na večeru se može otići u Rajačke pimnice. Što se Vojvodine tiče, od Zrenjanina do Bečeja ima lepo uređenih plaža, a vrlo je zanimljiv i Palić s jezerom. Ukoliko se smestite u, primera radi, Novom Sadu, za sat, sat i po možete obići mnoge lepe lokacije – kaže Seničić i dodaje da je Vojvodina zanimljiva, jer ima dosta privatnog smeštaja, etno-domaćinstava i salaša, što je jeftinija opcija nego letovanje u hotelu. – Cene za leto još nisu konačne, ali sada izgleda da će najpopularnije destinacije, kao što su Kopaonik i Zlatibor, blago povećati cene u odnosu na prošlu godinu zbog pojačanog priliva turista. Ovo leto je šansa za neka manje posećena mesta – rekao je Seničić.

Kurir daje pregled cena usred letnje sezone, u julu, u Srbiji za jednu osobu koje su već oglašene na popularnim sajtovima za rezervaciju smeštaja.

PALIĆ Noćenje s doručkom za 34 evra

Apartmani na Paliću u julu koštaju od 12 evra po danu, a hoteli od 34, a u ovu cenu uračunat je i doručak. Ko se odluči za luksuzniji smeštaj, platiće oko 60 evra po danu, ali će mu na raspolaganju biti i spa-centar i sauna, a moguće je organizovati i pešačke i biciklističke ture i razgledanje ptica. Obala Palićkog jezera je duga 17 km i uređena celom dužinom. Zbog ovoga, atraktivne su pešačke ture, ali i pecanje, posmatranje ptica, kao i obilazak parka prirode oko samog jezera. Zaljubljenici u prirodu ne bi trebalo da propuste uživanje u specijalnom rezervatu prirode Ludaškom jezeru, koje se nalazi na oko sedam kilometra istočno od Palića. Subotica je na osam kilometara.

SREBRNO JEZERO Apartmani od 12 evra

Ko želi da ide na Srebrno jezero, a želi da noći u hotelu, na raspolaganju mu je hotelski smeštaj u Velikom Gradištu koji se nalazi na oko dva kilometara od jezera. Tu jedno noćenje u julu po osobi košta oko 64 evra. Znatno povoljniji je apartmanski smeštaj, za koji se cene kreću od 12 do 34 evra. U blizini Srebrnog jezera se nalaze i naša najpoznatija arheološka nalazišta Lepenski vir i Viminacijum, a tu je i prelepi Golubac sa svojom tvrđavom.

SOKOBANJA Minimum 20 evra

Apartmanski smeštaj u Sokobanji košta od 20 do 45 evra po osobi, dok je cena hotelskog smeštaja oko 78 evra po noćenju. Sokobanja je idealna za otkrivanje planina Rtanj i Ozren. Zanimljivo je obići i Sokograd, koji se nalazi u kanjonu reke Moravice, na oko 2 km južno od Sokobanje. Na strmom i skoro nepristupačnom uzvišenju su ostaci srednjovekovnog utvrđenja, a u blizini se nalaze i Sesalačka pećina, Vrmdžansko jezero i banja Jošanica.

ZLATIBOR Apartmani od 20 do 40 evra

Od 28 evra bez doručka, pa sve do čak 140 evra cena je u hotelskom smeštaju na Zlatiboru, a mnogi hoteli imaju sopstvene bazene, saune i spa-centre. Apartmanski smeštaj se kreće od 20 do 50 evra. Na Zlatiboru se preporučuje poseta selu Sirogojno i Stopića pećini. U blizini je i Mokra Gora i nekoliko lepih manastira.

KOPAONIK Od 15 do 200 evra po danu

Hoteli na Kopaoniku u julu mogu se naći po ceni od 64 evra po osobi s doručkom, pa sve do 105 evra u luksuznim smeštajima sa pet zvezdica, koji nude spa-tretmane, saunu i fitnes centre. Cena apartmana je od 15 evra po osobi pa sve do čak 200 evra za ekstraluksuzan prostor, opremljen najmodernijim nameštajem, vaj-fajem, s mogućnošću korišćenja restorana i bara. Za oko 1.000 evra može se iznajmiti na deset dana i cela kuća od 90 kvadrata, u kojoj može spavati pet osoba. Na Kopaoniku, pored Pančićevog vrha, treba obići i arheološki lokalitet Nebeske stolice iz vremena od 3. do 6. veka ispod samog vrha. U blizini je i najviši vodopad u Srbiji Jelovarnik, visine 71 metar.

ZLATAR Prosek 50 evra u hotelu

U Novoj Varoši, koja se nalazi u podnožju Zlatara, cena apartmanskog smeštaja je od 10 do 35 evra, a hotelskog smeštaja na Zlataru je oko 50 evra s doručkom. Ovo je odlična polazišna tačka ako želite da vidite kanjon reke Uvac. Ovaj kraj može biti zanimljiv i ljubiteljima speleologije, koji ne smeju zaobići pećinu Bukovik i Ušački pećinski sistem, kao najduži speleološki objekat u Srbiji. U neke pećine može se ući direktno s vode, čamcem. A na Zlataru svakako treba videti crkvu brvnaru u Radijevićima koju je podigao sveštenik Vasilije Purić 1808.

VRNJAČKA BANJA Hoteli i preko 100 evra

Cena hotelskog smeštaja se kreće od 35 do 107 evra, a apartmanskog od 10 do 88 evra. Najlepši način da upoznate Vrnjačku Banju je vožnja fijakerom od Mosta ljubavi kroz banjski park. Za turiste je atraktivan i Japanski vrt u centralnom parku, kao i Vrnjački paviljon, koji se smatra jednom od tri najatraktivnije lokacije za venčanja u Srbiji. Obavezna je poseta i planini Goč, koja je od centra Banje na 11 km, a na Zapadnoj Moravi, 10 km od Banje, nalaze se i Podunavačke bare.

BORSKO JEZERO Noćenje s doručkom za 33 evra

Noćenje u hotelu u Boru je 33 evra s doručkom, a apartmani u Boru koštaju oko 15 evra. Oni koji posete Bor moraju videti Lazarev kanjon, koji spada u red najneprohodnijih kanjona u Srbiji, ali i Zlotske pećine, površinski kop rudnika. U blizini je i Brestovačka Banja, kao i planina Stol.

Kurir / Ružica Kantar

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март