12.9 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

OVI GENIJALCI IMAJU SAMO PO 17 GODINA

FORMA

Mihailo Vidaković, Nikola Opačić i Nemanja Tadić su mladi genijalci koji su pravi ponos Srbije. Đaci beogradske Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ nemaju ni 18 godina, a već su izumeli spravicu kakve na tržištu –  nema. 

Naime, ovi mladi momci osmislili su „pametnu“ kutiju za lekove koja je programirana tako da zvučnim i svetlosnim signalima opomene korisnika da nije popio lekove.

Ovaj izum namenjen je prvenstveno starima, a mladi momci nam otkrivaju kako su došli na ideju za pravljenje ovog uređaja. 

– Ideju da napravimo pametnu kutiju dobio sam kada sam video da moj stric svakog dana pije 13 različitih lekova. Cilj pravljenja ove kutije jeste to da se pomogne ljudima koji uzimaju tako veliku terapiju kao on – rekao je Nikola.

FOTO: ESPRESO.RS

Ovi srednjoškolci su nam pokazali kako kutija funkcioniše. Kutija ima zvučnike sa obe strane kojima obaveštava korisnika da treba da popije terapiju, a takođe poseduje i SMS modul koja ako osoba zaboravi da popije lek automatski šalje poruku odgovornom licu koji će onda da podseti pacijenta da popije svoju terapiju.

Podešavanja ove kutije su veoma jednostavna.

Izvor:espreso.rs

cest

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla