12.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

OVE GODINE NA SABORU SAMO TRUBAČKA MUZIKA

Guča – Pripreme za ovogodišnji, 57. po redu, Dragačevski sabor trubača u Guči, koji će se održati od 09. do 13. avgusta, privode se kraju.

Manje od mesec dana pre održavanja jedne od najvećih manifestacija u Srbiji, organizator je odlučio da ovogodišnji Sabor bude posvećen trubačima i gostima.

Sabor će biti otvoren u četvrtak 10. avgusta, međutim program kreće dan ranije i to u sredu uveče kulturno-umetničkim programom (učestvuju: Rade Jorović, trubački orkestar „Dragačevske trube“ Guča, pevačka grupa „Srpska šajkača“ Puhovo) i koncertom Marka Gligorijevića, koji je prošle godine osvojio nagradu publike.

Svečano otvaranje sabora biće u četvrtak u 11:00 sati kraj spomenika trubaču u centru Guče. Tog dana biće otvorena izložba i sajam turizma u Muzeju trube, sajam knjiga, kao i privredna izložba u Sportskom centru.

U večernjim satima biće održano takmičenje mladih orkestara, koncerti orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića, majstora trube Dejana Petrovića & Big Benda, kao Dejana Lazarevića.

U petak 11. avgusta tokom dana biće održano tradicionalno sportsko nadmetanje – Narodni višeboj, a u popodnevnim satima defile učesnika u programu. Uveče kocerte će održati Saša Krstić, Boban Marković, dok je za 23:00 sata planiran ponoćni koncert.

Arhivska fotografija – Glas zapadne Srbije

Pretposlednjeg dana, u podne će biti održana promocija ploče Šampiona Guče Ekrema Mamutovića, a zatim će uslediti defile takmičara i učesnika u programu ulicama Guče i improvizacija stare dragačevske svadbe .

U 15:00 sati je takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, kulturno umetnički program gostiju iz inostranstva i koncert Akademskog kulturno umetničkog društva „Ivo Lola Ribar“ iz Beograd.

Za 19:00 sati predviđen je koncert šampiona Guče za 2016. godinu, Ekrema Mamutovića, a sat vremena kasnije počinje finalno takmičenje seniorskih orkestara. Za 23:00 sata planiran je koncert pobednika 57. Sabora.

Poslednjeg dana sabora u 17:00 sati biće održan koncert Bojana Ristića (najbolji orkestar na 56. Saboru), a potom i takmičenje majstora trube za titulu Šampion Guče.

Manifestaciju zatvara Goran Bregović – Bijelo dugme, koncertom koji je planiran za 20:00 časova.

Od ove godine ni parking se neće naplaćivati. Organizator je doneo odluku da ukloni parking rampe sa prilaznih puteva Guči i ne naplaćuje parkin u vreme Sabora.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla