5.5 C
Uzice
новембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

OVE GODINE NA SABORU SAMO TRUBAČKA MUZIKA

Guča – Pripreme za ovogodišnji, 57. po redu, Dragačevski sabor trubača u Guči, koji će se održati od 09. do 13. avgusta, privode se kraju.

Manje od mesec dana pre održavanja jedne od najvećih manifestacija u Srbiji, organizator je odlučio da ovogodišnji Sabor bude posvećen trubačima i gostima.

Sabor će biti otvoren u četvrtak 10. avgusta, međutim program kreće dan ranije i to u sredu uveče kulturno-umetničkim programom (učestvuju: Rade Jorović, trubački orkestar „Dragačevske trube“ Guča, pevačka grupa „Srpska šajkača“ Puhovo) i koncertom Marka Gligorijevića, koji je prošle godine osvojio nagradu publike.

Svečano otvaranje sabora biće u četvrtak u 11:00 sati kraj spomenika trubaču u centru Guče. Tog dana biće otvorena izložba i sajam turizma u Muzeju trube, sajam knjiga, kao i privredna izložba u Sportskom centru.

U večernjim satima biće održano takmičenje mladih orkestara, koncerti orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića, majstora trube Dejana Petrovića & Big Benda, kao Dejana Lazarevića.

U petak 11. avgusta tokom dana biće održano tradicionalno sportsko nadmetanje – Narodni višeboj, a u popodnevnim satima defile učesnika u programu. Uveče kocerte će održati Saša Krstić, Boban Marković, dok je za 23:00 sata planiran ponoćni koncert.

Arhivska fotografija – Glas zapadne Srbije

Pretposlednjeg dana, u podne će biti održana promocija ploče Šampiona Guče Ekrema Mamutovića, a zatim će uslediti defile takmičara i učesnika u programu ulicama Guče i improvizacija stare dragačevske svadbe .

U 15:00 sati je takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, kulturno umetnički program gostiju iz inostranstva i koncert Akademskog kulturno umetničkog društva „Ivo Lola Ribar“ iz Beograd.

Za 19:00 sati predviđen je koncert šampiona Guče za 2016. godinu, Ekrema Mamutovića, a sat vremena kasnije počinje finalno takmičenje seniorskih orkestara. Za 23:00 sata planiran je koncert pobednika 57. Sabora.

Poslednjeg dana sabora u 17:00 sati biće održan koncert Bojana Ristića (najbolji orkestar na 56. Saboru), a potom i takmičenje majstora trube za titulu Šampion Guče.

Manifestaciju zatvara Goran Bregović – Bijelo dugme, koncertom koji je planiran za 20:00 časova.

Od ove godine ni parking se neće naplaćivati. Organizator je doneo odluku da ukloni parking rampe sa prilaznih puteva Guči i ne naplaćuje parkin u vreme Sabora.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla