-0.2 C
Uzice
децембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA INTERVJUI

OTVORIĆU SKAKAČKI KLUB KOJI ĆE BITI ZAŠTITNI ZNAK UŽIČKE PLAŽE I UŽIČKE LASTE

Aleksandar Aleksić, najbolji užički skakač u 2016. godini, momak koji je prošle godine osvojio  sve što se osvojiti može. Učestvovao je na mnogim takmičanjima širom stare Jugoslavije, ali i briljirao na mnogim, zauzevži na skakaonici u: Užicu – 1. mesto, Sarajevu 1. mesto,  Zenici 1. mesto,  Jajcu deoba prvog mesta, Bugojnu 1.mesto, Kopčić 1. mesto… Za OT govori o svojim impresijama iz 2016. godine i planovima na profesionalnom polju u predstojećoj godini.

16215909_1645010592469751_2067072580_n

OT: U prošloj godini ste naprasno eksplodirali i  izdominirali na mnogim takmičenjima. Vaše viđenje 2016. godine?

 – I pored nekoliko uspešnih sezona, 2016-u bih izdvojio kao svoju najuspešniju sezonu, to je jedna od onih sezona koja se dugo čekala, za koju se dugo i iscrpno sprema, gde se ulaže najbolje parče sebe kako bi rezultati opravdali očekivanja, kako sopstvena, tako i ona ( za mene ) još bitnija, a to su očekivanja ljudi koji su vetar u leđa 365 dana u godini, bez kojih ovo sve verovatno ne bi ni imalo nekog preteranog značaja, jer mislim da definitivno lepšeg osećaja nema od onog kada se kasno uveče,a nekada tek sutradan vratim sa drugog kraja bivše Jugoslavije, pa kada se prošetam gradom, a moji prijatelji, sugrađani, ili bar njih većina već zna da sam doneo još jednu medalju u Užice, pa sve te silne čestitke, pozdravi i reči podrške su zapravo moj najveći trijumf i podstrek da svaki put bar probam da još jednom pomerim granice i vratim se za pehar uspešniji, to su te sekvence koje se neprestano, kao magnovenje pre svakog odraza i transformacije u lastu vrte po glavi, da to je ono zbog čega me ovaj sport čini živim i ponosnim.

16196826_1645010572469753_8823666_o

OT: Bavite se lepim ali veoma opasanim sportom, ima li straha pred svaku sezonu i takmičenja?

– Ova godina biće najteža, ne samo za mene, već i za ceo kolektiv, za sve moje drugare skakače, jer 2017. neće biti kao svaka predhodna, suočavamo se sa nepoznatim, prvi put ulazimo sa velikim gubitkom, jer naime kao što već predpostavljam da znate mi smo 2016. u Zvorniku pretrpeli ogroman gubitak, sa našim prijateljem Andrejom kojeg je progutala hladna Drina, nestao je i deo nas, jedna lastavica se nepravedno pre vremena preselila na nebo i nema tih reči koje bi opisale težinu sa kojom ćemo se svi mi celokupno kako organizatori, tako i mi skakači suočiti uskoro, jer više ništa neće biti isto. Imaće sve to velikog udela kod svakoga od nas, ali ovo je opasan, ekstreman sport koji jako puno daje a ume još više da oduzme, i ja sam lično toga svestan zato će mi za nadolazeću sezonu najpotrebnija biti psihička stabilizacija da smognem snage da nastavim istim tempom kao do sada.

16237025_1645010502469760_1853383022_n

OT: Kakvi su planovi na profesionalmom polju?

– Ako izuzmemo tu mračnu stranu koja predstoji, opet negde vidim svetlo, neke nove ideje i vizije koje bi možda bile od pomoći da se u našem gradu rodi neka nova „lastavica“, nova nada koja će nastaviti stopama istim onim kojima sam ja krenuo gledajući i sledeći korake svojih starijih sugrađana skakača koji su zapravo i napravili od mene ovo što jesam danas, uvek sam sa ponosom rekao da sam ja produkt nekolicine skakačkih asova koji dan danas hodaju našim gradom i koji su duboko urezali ime ovog grada na skakačkoj mapi u čitavom regionu na koji se danas gleda sa velikim uvažavenjem i poštovanjem. Jer istina je, da je Užice uvek bilo posebno, uvek smo imali talenata na pretek u koječemu, pa tako i u skokovima u vodu, i baš zato mi je žao što to nismo malo bolje „unovčili“ i stoga stremim u nameri da otvorim skački klub u Užicu koji bi bio zaštitni znak užičkih skakača, naše plaže i nadaleko poznate užičke laste! Jer ako izuzmemo Mostar, Užice ima daleko najveću i najbogatiju tradiciju u skokovima u vodu, zato bi moj najveći san i uspeh bio kada bih Užice oplemenio sa jednim skakačkim klubom u kojem bi se stekli uslovi da se legu neke nove ptice koje bi ponosno na krilima pronosile ime svog grada.
Uzice – Oglasna Tabla
Video: YouTube

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas pretežno oblačno i malo toplije, u većini mesta suvo

Oglasna Tabla

Šest svetskih medalja iz fizike za srpske osnovce!

Oglasna Tabla

Užički genijalci idu u Šangaj!

Oglasna Tabla

Tribina: Značaj kulturno-istorijske baštine Užica

Oglasna Tabla

Vatru potpirivale sveće, vatrogasci se sat vremena borili sa vatrom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Iz drvene čuturice najbolji je cug: Radovanovići za bansekom čuvaju srpsku tradiciju

Oglasna Tabla

Od danas u Srbiji dostava penzija na kućne adrese

Oglasna Tabla

Eko škola u akciji pravljenja novogodišnjih (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dečji mjuzikl – Rokenrol za decu u Užicu

Oglasna Tabla