Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворено 5. Пијанистичко такмичење „Војислав Лале Стефановић“

“Ваш раскошан таленат и умеће дар су за све нас и управо због тога нема дилеме када је у питању подршка оваквим манифестацијама”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, отварајући 5. Пијанистичко такмичење “Војислав Лале Стефановић”.

Уз позив да искористе прилику и обиђу културне и историјске знаменитости Ужица, градоначелница је учесницима пожелела успешно такмичење.

“Град Ужице од самог почетка подржава ово пијанистичко такмичење, јер подржава концепт који подразумева окупљање младих и талентованих људи, на којима је будућност овог града и ове земље. Тако је било до сада, а тако ће бити и убудуће”.

Уз захвалност граду на подршци, директор Небојша Ђуричић истакао је да као својеврстан регионални центар, Музичка школа „Војислав Лале Стефановић” увиђа своју улогу у развоју културе и пијанизма и одговорно улаже у даљи развој младих талената из целе Србије.

“Свесрдно смо се трудили да организујемо и овогодишње такмичење и веома смо поносни, јер интересовање је из године у годину све веће”.

Такмичари су подељени у седам категорија, првих шест категорија чине ученици од 1. до 6. разреда основне музичке школе, док седму чине средњошколци. Три најбоља ученика добиће новчане награде које ће делити са својим професорима, а укупни наградни фонд је 2000 евра.

Такмичење које је отворено концертом Сање Луковац, професорке клавира на Музичкој академији у Крагујевцу трајаће до 7. априла уз учешће око 100 такмичара из 15 градова.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпаљене ватре у Пријевору, екипе из целе Србије стигле на надметање у припремању гулаша

ОГЛАСНА ТАБЛА