Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvoreno 13. Naučno-stručno savetovanje o saobraćajnim nezgodama (video)

ČIGOTI® na Zlatiboru od 16. do 18. maja održava se 13. Naučno-stručno savetovanje sa međunarodnim učešćem na temu “Saobraćajne nezgode”. Savetovanje organizuje Agencija „Expert“ u saradnji sa osiguravajućim društvima iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Republike Severne Makedonije, Hrvatske i Slovenije, uz prisustvo velikog broja stručnjaka za drumski saobraćaj, koji će kroz naučnu raspravu, pokušati da sagledaju probleme u ovoj oblasti, i predstave moguća rešenja.

Savetovanje na temu Saobraćajne nezgode, koje se već 13-u godinu organizuje u Čigoti na Zlatiboru, po rečima prof. dr Dragoljuba Šotre, je prilika da se problemi bezbednosti saobraćaja razmatraju iz više uglova, iz ugla osiguranja i iz ugla konkretnog rada na bezbednosti saobraćaja, kao i svega ostalog što je na bilo koji način vezano za saobraćaj.

„Pored radova koji se tu prezentuju, i pored diskusija, okruglih stolova i svega ostalog, rtu je i direktno poznanstvo, razmena različitih mišljenja, način rešavanja problema, multidisciplinarni pristup kako sve izvesti pri rešavanju nekog proglema itd.“, rekao je prof. dr Dragoljub Šotra iz Agencije „Ekspert“.

Učesnici Savetovanja nastoje da dođu do novih saznanja i prihvatljivih rešenja za otklanjanje uočenih slabosti u svim segmentima funkcionisanja sistema drumskog saobraćaja. To predstavlja nastavak višegodišnjeg rada na iznalaženju prihvatljivih metoda u rešavanju postojećih problema u navedenim oblastima.

„Rezultati su više nego očekivani. Svake godine je sve bolje. Sada imamo oko 45 radova koji su izuzetnog kvaliteta, kao da ih ljudi koji rade na tim istraživačkim poslovima čuvaju, da nešto što najbolje imaju ovde prezentuju. Svaki rad nosi jednu osnovnu crtu. To je podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja, i sve što se radi, radi se u tom smeru“, dodao je Šotra.

Otvarajući ovaj stručni skup prof. dr Siniša Ognjanović, je rekao da su rezultati višegodišnjeg rada i više nego zadovoljavajući.

„U 12 zbornika radova, koji su postavljeni na sajtu Agencije „Ekspert“ nalazi se oko 480 kvalitetnih stručnih radova koji predstavljaju malo bogatstvo stručne literature iz navedenih oblasti koji predstavljaju malo bogatstvo. Od samih početaka rada Savetovanja, sa ovakvom koncepcijom rada, na koju su pojedinci bili skeptični, došli smo do danas veoma poznatog i priznatog savetovanja gde autori i koautori izlažu ili svoje najbolje rezultate istraživanja ili saznanja do kojih su došli u vremenu od jednog do drugod Savetovanja“, istakao je Ognjanović.

Da se među učesnicima savetovanja postepeno, pored poznanstva, razvije i prijateljstvo koje je, posebno danas, neophodno za uspešnu saradnju u bilo kom poslu, zaslužna je SB Čigota, u znak zahvalnosti, istakli su organizatori skupa.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА