Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvoreni Međunarodni susreti “GATUS 2021” u sali Kulturnog centra

Juče 23. septembra u sali Kulturnog centra na Zlatiboru svečano su otvoreni 9. Međunarodni gastronomsko turistički susreti “GATUS 2021”. U organizaciji Ekonomsko trgovinske škole iz Smedereva ova manifestacija koja traje tri dana, okupiće na Zlatiboru 12 škola iz regiona i preko 100 učesnika iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

“GATUS 2021” otvorila je Violeta Đorđević, direktorka škole organizatora ovog takmičenja koja je izrazila zadovoljstvo velikim brojem učesnika uprkos poteškoćama zbog korona virusa i zahvalila se Opštini Čajetina i Turističkoj organizaciji “Zlatibor” kao i partnerima iz “Titove vile” na pomoći u organizaciji. U ime Turističke organizacije “Zlatibor” učesnike je pozdravila Katarina Čubrak i prezentovala im najpoznatije atrakcije “zlatne planine” koje će imati priliku da bolje upoznaju u subotu,  kada će posetiti Stopića pećinu i Muzej “Staro selo” u Sirogojnu.

Manifestacija ima za cilj saradnju među školama članicama kroz razmene primera dobre prakse,  promovisanje ugostiteljstva i turizma kao struke i stvaranje mogućnosti za profesionalni razvoj učenika. Učenici, budući radnici u turističkim agencijama, recepcioneri, kuvari  i konobari će se takmičiti u tri discipline: jelo po izboru i restoranski dezert, postavka stola za poslovni ručak i pripremanje barskog pića-koktela, kao i disciplini turistički aranžman.

Tamičenje se završava u subotu kada će u sali Kulturnog centra najuspešniji učesnici dobiti priznanja a odrediće se i domaćinstvo sledećih susreta u konkurenciji Maribora, Osijeka i Bara.

TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Милош поштењачина! Пронашао новчаник са преко 200.000 динара, документима, картицама и вратио власнику!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележен јубилеј Педагошког факултета Ужице, 30 година успешног постојања и рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Маме су закон: Удружење покренуло петицију за допуну Закона о раду

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Грађани незадовољни начином обрачуна рачуна за изношење смећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено са грађанима о новом нацрту Одлуке за програм “Удружимо се “ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело заказивање термина за упис у школу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трибина „Да нам школа буде сигурна“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прва епизода нове кампање „У загрљају Златибора“ – Ски центар „Торник“

ОГЛАСНА ТАБЛА

“Веселе осамдесете” у Градском културном центру

ОГЛАСНА ТАБЛА