ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Отворени јавни позиви за суфинансирање мера за смањење аерозагађења из индивидуалних извора на територији града Ужица

У циљу смањења загађења ваздуха на територији града Ужица, а у сарадњи са Министарством заштите животне средине расписан је Јавни позив за приредне субјекте и Конкурс за физичка лица за мере смањења аерозагађења из индивидуалних извора. Укупно расположива средства подстицаја Града и Министарства заштите животне средине за ову намену износе 45.000.000 динара.

Како је истакла Нада Јовичић, члан Градског већа за заштиту живтне средине, енергетску ефикасност и туризам привредни субјекти који се баве набавком и уградњом ложних уређаја могу се пријавити до 3. маја, док је конкурс за физичка лица отворен до 19. маја.

“Највећи износ средстава 30 милиона динара опредељен је за набавку и уградњу котлова на гас, где је максимално учешће Града и Републике Србије до 100.000 динара са ПДВ-ом по пријави, односно до 50% укупне вредности радова по пријави са ПДВ-ом. За меру набавке и уградње топлотних пумпи намењено је 5 милиона динара а максимално учешће Града и Републике Србије до 200.000 динара са ПДВ-ом по пријави, односно до 50% укупне вредности радова по пријави са ПДВ-ом. 10 милиона динара опредељено је за набавку и уградњу котлова или етажних пећи и пећи и шпорета на дрвни пелет при чему је максимално учешће Града и Републике Србије је до 100.000 динара са ПДВ-ом по пријави, односно до 50% укупне вредности радова по пријави са ПДВ-ом ( за котлове и пећи на пелет у систему грејања) и 70.000 динара са ПДВ-ом за пећи и шпорете на пелет”.

Важно је нагласити и да се први пут ове године дозвољава учешће на конкурсу физичким лицима, односно  објектима који су у поступку легализације, с тим што се подразумева да су предата сва потребна документа до издавања решења о легалности односно о озакоњењу објекта, што подразумева извештај о затеченом стању као и елаборат геодетских радова за све мере, осим оне која се односи на набавку котлова на гас. Такође први пут за средства могу конкурисати сва физичка лица са територије града, без обзира на то да ли је реч о градским или сеоским месним заједницама. И власници станова у стамбеним зградама који немају услове за прикључење на градски топловод могу рачунати на субвенције уколико испуне неопходне услове.

Сва неопходна документација и за привредне субјекте и за физичка лица доступна је у јавним позивима објављеним на званичном сајту Града, као и на портинирници Градске управе и у згради Градске општине Севојно.

Привредни субјекти неопходне информације о јавном позиву могу добити сваког радног дана на телефон 031 592 421, док је за физичка лица исти број телефона доступан у термину од 12  до 14 часова. За информације се може доћи и лично четвртком и петком од 10 до 11 часова у Салу Градског развојног центра у Улици Петра Ћеловића бб.

Пријаве за привредне субјекте и физичка лица се предају лично у писарници Градске управе за урбанизам, канцеларија бр. 9 или препоручено поштом на адресу Град Ужице, Градска Управа за Урбанизам, Одељење за заштиту животне средине Димитрија Туцовића 52, Ужице.

Јавни позив за привредне субјекте можете преузети ОВДЕ.

Конкурс за физичка лица можете преузети ОВДЕ.

uzice.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА