OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Otvorene Sportske igre mladih u Priboju

Priboj – Iz Priboja je poslata najlepša slika iz Srbije u ceo svet.
Opština na Limu domaćin je Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koje se održavaju sedmu godinu za redom i najmasovnija su amaterska sportska manifestacija, prenosi agencija RINA.

„Ponosan sam kako je Priboj preuzeo ulogu domaćina,ali i činjenicom su deca prepoznala značaj igara. Ceo tim vredno radi i nadam se da će ove igre biti za pamćenje. Najvažnije je da se deca druže, i to je moto igara koji nas je vodio. Da kroz sport izađu na ulicu da se druže i da ne vode računa o nacionalnim razlikama. Veliki sportisti nas podržavaju, i to je jako važno, jer oni su brojnoj deci uzori i oni se ugledaju na njih”, rekao je Zdravko Marić, direktor Sportskih igara mladih.

SIM su koncipirane kao prave olimpijske igre, a mališani će se takmičiti u deset disciplina. U skladu sa olimpijskim duhom, zapaljena je baklja igara, koju je nosila mlada atletičarka iz Priboja, Janja Dragutinović, a takmičari i sudije položili su zakletvu da će se pridržavati svih pravila. Međutim, cilj Sportskih igara mladih, pored propagiranja zdravog života svakako je i druženje mališana iz različitih gradova i država.

„Priboj je mesto na tromeđi i svi živimo zajedno i složno, zato je ova opština zaslužila da bude domaćin Sportskih igara mladih. Naš cilj je da se deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske što više druže i nadam se da ćemo biti dobri domaćini”, izjavio je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Sportske igre mladih podržali su i brojni uspešni sportisti koji su svoje karijere ostvarili širom sveta, poput Peđe Mijatovića, Nemanje Matića i Luke Modrića.”

„Velika je radost što vas opet vidim na sportskim terenima. Držite se i dobro zabavite, takmičenje je u drugom planu. Igrajte se jer igra je zakon”, poručio je svim učesnicima Luka Modrić preko video poruke.

Koliko je važno da se deca bave sportom i na taj način druže i upoznaju svoje vršnjake, potvrdio je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport.

„Neki od ovih mališana će sigurno postati uspešni sportisti, ali sport ih uči i da postanu dobri ljudi a to je najvažnije”, izjavio je Tanasković.

Iza projekta Sportske igre mladih stala je Vlada RS i jedina državna banka Poštanska štedionica, a generalni sponzor je Dunav osiguranje.

RINA (GZS)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički studenti o značaju vakcinacije akcijom “Pitam da čujem”

Oglasna Tabla

Težak udes kod Požege, dvoje mrtvih

Oglasna Tabla

U Užicu više od 45 odsto vakcinisanih protiv kovida19!

Oglasna Tabla

U Gradskoj opštini Sevojno završeno asfaltiranje putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine

Oglasna Tabla

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla