OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворене Спортске игре младих на Златибору

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

– На Златибору су данас свечано отворене Дунав осигурање Спортске игре младих које представљају највећу манифестацију аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима, а чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Младима из земаља у региону је омогућено потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина, (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах), и за претходних 25 година више од 2.000.000 учесника је кроз дружење и спорт промовисало начин живота чији су основни постулати разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фер-плеј, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице.


Спортске игре младих на Златибору је отворио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић који је нагласио да локална самоуправа на чијем је челу улаже значајна средства у развој спортске инфраструктуре за најмлађе стварајући им услове да се баве спортом, што ће у будућности бити вишеструко награђено, кроз формирање особа са здравим навикама а и кроз успехе у спорту у старијим узрастима. „Када гледам ову децу, размишљам колико њих ће израсти у квалитетне људе и колико ће их бити професионални спортисти који ће на националном нивоу представљати Србију. Битно је да их научимо да се такмиче, да победе али и да знају да поднесу пораз, уз дружење и поштовање других“ рекао је на отварању игара Стаматовић.


У име Спортских игара младих деци, родитељима и наставницима се обратио директор такмичења Филип Комарица, који се захвалио председнику Стаматовићу и Спортском савезу Чајетине, уз напомену да је општина Чајетина пример како се треба односити према инфраструктури која је основ за бављење спортом. Најмлађима је упутио поруку „да је најбитније да на овом такмичењу стекну нове пријатеље и да као крајњи циљ свега буду добри људи“.


Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем, кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона, развијали своје друштвене вредности, чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд свих врста нетолеранције. Ова спортска манифестација је регионалног нивоа и осим такмичарског карактера, за циљ има и спајање деце у региону.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla