ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Отворене Спортске игре младих на Златибору

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

– На Златибору су данас свечано отворене Дунав осигурање Спортске игре младих које представљају највећу манифестацију аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима, а чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Младима из земаља у региону је омогућено потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина, (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах), и за претходних 25 година више од 2.000.000 учесника је кроз дружење и спорт промовисало начин живота чији су основни постулати разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фер-плеј, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице.


Спортске игре младих на Златибору је отворио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић који је нагласио да локална самоуправа на чијем је челу улаже значајна средства у развој спортске инфраструктуре за најмлађе стварајући им услове да се баве спортом, што ће у будућности бити вишеструко награђено, кроз формирање особа са здравим навикама а и кроз успехе у спорту у старијим узрастима. „Када гледам ову децу, размишљам колико њих ће израсти у квалитетне људе и колико ће их бити професионални спортисти који ће на националном нивоу представљати Србију. Битно је да их научимо да се такмиче, да победе али и да знају да поднесу пораз, уз дружење и поштовање других“ рекао је на отварању игара Стаматовић.


У име Спортских игара младих деци, родитељима и наставницима се обратио директор такмичења Филип Комарица, који се захвалио председнику Стаматовићу и Спортском савезу Чајетине, уз напомену да је општина Чајетина пример како се треба односити према инфраструктури која је основ за бављење спортом. Најмлађима је упутио поруку „да је најбитније да на овом такмичењу стекну нове пријатеље и да као крајњи циљ свега буду добри људи“.


Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем, кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона, развијали своје друштвене вредности, чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд свих врста нетолеранције. Ова спортска манифестација је регионалног нивоа и осим такмичарског карактера, за циљ има и спајање деце у региону.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Rammstein special night“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип-хоп вече-Најбољи живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Суспензија ђака – како ће изгледати и које су обавезе родитеља, а које школе и наставника

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Матијевдан: Обележавамо празник светог апостола и јеванђелисту Матеја

ОГЛАСНА ТАБЛА