7.5 C
Uzice
април 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Otvorene brojne mogućnosti saradnje između Užica i Harbina

Tokom nastavka posete Narodnoj republici Kini u petak 15.06. 2018. gradonačelnik Užica Tihomir Petković i njegov zamenik Nemanja Nešić imali su prijem kod gradonačelnika Harbina gospodina Sun Zea.

Harbin je glavni grad provincije Heliođang i sa populacijom od blizu 12 miliona ljudi predstavlja administrativni, privredni i kulturni centar severoistoka Kine.

Saradnja između ova dva grada započeta je još 2015. godine zahvaljujući Lindi Vong donatoru izgradnje vrtića na Pori kada je u Užice dovela neke od najviših zvaničnika Harbina.

 

Na inicijativu prijatelja iz grada Harbina postignuta je obostrana saglasnost da saradnju treba još više produbiti i ojačati. Sa jedne strane dogovorena je poseta kineske delegacije zainteresovane za ulaganje u sektor poljoprivrede, zatim dolazak kineskih tur-operatera koji bi imali mogućnost da se bliže upoznaju sa potencijalima zapadne Srbije i kreiraju ture za veliko kinesko tržište. Razmatrana je mogućnost saradnje na nivou sportskih klubova, omladinskih inicijativa i kulturne saradnje.

Konačno, precizirani su i detalji dolaska delegacije grada Harbina u Užice kada bi se mogao očekivati potpisivanje Sporazuma o bratimljenju između dva grada.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Čajetina

Oglasna Tabla

Uhapšen lekar u Prijepolju

Oglasna Tabla

Raspisan tender za završetak sportske dvorane u Krčagovu

Oglasna Tabla