OГЛАСНА ТАБЛА
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворена традиционална манифестација “Музеји за 10” од 14. до 20. маја

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Изложбом “Портрет у Уметничкој збирци Народног музеја Ужице”, аутора Марка Ђурића, вишег кустоса историчара уметности и концертом Ђурђице Алексић отворена је традиционална манифестација “Музеји за 10”, у оквиру које се обележавају Међународни дан музеја, Европска ноћ музеја и Национална недеља музеја. У име Града Ужица присутне је поздфравио члан Градског већа Миодраг Петковић, који је суграђане позвао да искористе ову прилику и бесплатно погледају сталне и поставке организоване током ове недеље.

Манифестација “Музеји за 10”  је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи, која се ове године одржава по осми пут под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије уз координацију Националног комитета ИЦОМ Србија. Народни музеј Ужице, као и претходних година укључио се са разноврсним садржајима на више локација.

Осим сталних музејских поставки у Народном музеју Ужице, Меморијалном комплексу Кадињача, Јокановића кући и Завичајном одељењу музеја у Новој Вароши, посетиоци ће у периоду од 16. до 20. маја моћи да виде тематске изложбе,присуствују концертима и интерактивним радионицама.

Археолошка радионица  “Буди и ти археолог – пронађи и нацртај предмет”, намењена деци одржава се у периоду од 16. до 20. маја у Народном музеју Ужице. У среду 18. маја у 19 часова у галерисјком простору Јокановића куће биће отворена изложба “Лица црквене уметности – преписивачи, штампари и кописти” аутора Катарине Доганџић Мићуновић, вишег кустоса историчара уметности, уз учешће хора Средње музичке школе Војислав Лале Стефановић. За петак 20. мај заказана је промоција пројекта “Виртуелна шетња кроз културно наслеђе нововарошке чаршије” у Завичајном одељењу Народног музеја Ужице у Новој Вароши.

У току трајања манифестације Народни музеј Ужице радиће у времену од 10 до 20 сати, а Јокановића кућа, Меморијални комплекс Кадињача и Завичајно одељење Народног музеја Ужице у Новој Вароши од 10 до 18 сати. Улаз је бесплатан за појединачне и неорганизоване групне посете, док се  улаз за школске екскурзије и друге групне посете организоване преко туристичких агенција наплаћује.

До 20 . маја до када траје манифестација биће организована и продаја публикација на платоу Народног музеја Ужице по промотивним ценама, а и ове године публика може да учествује у наградном конкурсу “Која је супер МОЋ твог МУЗЕЈА” кроз кратку видео форму, не дужу од 3 минута. Клипови ће бити објављени на друштвеним мрежама, док ће најкреативније организатор манифестације и наградити.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla