ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Отворена изложба слика и склуптура Ане Лазић у Културном центру Златибор

У уторак, 06. августа у галерији Културног центра одржано је свечано отварање изложбе слика и скулптура ауторке Ане Лазић.

Изложба представља вечни однос између човека и природе. Реч је о природи која се временом обогаћује, она је иста али и другачија за сваку људску генерацију која непрестано додаје нове елементе својој традиционалној основи, а ти елементи су сви физички производи људског рода, подразумевајући међу њима и машину.

 

„Природу треба умети посматрати, схватити мудрост њеног трајања, њену моћ обнављања, снагу, смиреност и равнотежу којом она делује надахнујуће и на нас. Та порука природе која је и порука нашег постојања, била је најопштије речено и садржај ових скултпура.“ – додаје ауторка Ана Лазић

Ауторка дела је након Уметничке школе у Ужицу, завршила и Факултет примењених уметности у Београду, на смеру примењено вајарство. ЛЈубитељима уметности приредила је самосталне изложбе широм Србије у Ужицу, Београду, Горњем Милановцу, Петровцу на Млави, Обреновцу… Имала је учешће и на колонијама у уметничким радиониоцама за дизајн накита , уметничке керамике, вајарске, уметничке колоније у дрвету…

Изложба ће бити отворена за посетиоце галерије Културног центра Златибор током септембра 2022. године, сваког радног дана од 10:00 до 17:00 часова.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА