Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvorena izložba „Kad je svet stao, one nisu“

Izložba “Kad je svet stao, one nisu”, otvorena je u Gradskom kulturnom centru . Zainteresovani Užičani moći će da je pogledaju u narednih 15 dana.

Izložbu čine umetničke fotografije i tonski snimci priča deset žena iz Srbije iz različitih sfera života, koje su u uslovima pandemije bez obzira na teške okolnosti dale nemerljiv doprinos borbi protiv korona virusa. Kako je otvarajući izložbu istakla Mirjana Radivojčević pomoćnik gradonačelnika za populacionu politiku i demografiju, one su naše vredne i odgovorne žene, profesionalci u mnogim oblastima.

“Njihove priče govore o izazovima sa kojima su se susrele i njihovom načinu da svoje aktivnosti pretvore u adekvatan odgovor u kriznom periodu. Biće nam drago da se upoznate sa njihovim iskustivima i porukama jer mnogima od nas mogu da budu primer i uzor. Sa željom da nas pokrenu da u stresnim periodima reagujemo dostojanstveno i odgovorno, da sledimo najdublja uverenja i ne dozvolimo da sve stane proglašavam izložbu otvorenom. Pozivam Užičane da ovih dana posete izložbu i upoznaju se sa ovim hrabrim i vrednim ženama koje zaslužuju naše divljenje”.

Natalija Vasilić odbornica Skuštine grada Užica i predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost izrazila je zadovoljstvo što je izložba stigla do Užica, a zahvaljujući UN Women veoma bitnoj organizaciji za naš grad.

“Izložba je sjajna, odrađena veoma profesionalno i ono što nam je cilj, jeste da nam pokaže koliko su žene za vreme korone u prošloj godini doprinele i koliko su zaista podnele najveći teret. Zastupljene su žene iz raznih oblasti života koje su podnele najveći teret i koje će sigurno to činiti i u narednom periodu obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Pozivam sve građane da dođu i pogledaju izložbu koja će biti otvorena u narednih 15 dana”.

Izložbu je, u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira EU, pripremila Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Srbije, Delegacijom EU i Ambasadom Francuske u našoj zemlji.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА