Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvorena izložba „Kad je svet stao, one nisu“

Izložba “Kad je svet stao, one nisu”, otvorena je u Gradskom kulturnom centru . Zainteresovani Užičani moći će da je pogledaju u narednih 15 dana.

Izložbu čine umetničke fotografije i tonski snimci priča deset žena iz Srbije iz različitih sfera života, koje su u uslovima pandemije bez obzira na teške okolnosti dale nemerljiv doprinos borbi protiv korona virusa. Kako je otvarajući izložbu istakla Mirjana Radivojčević pomoćnik gradonačelnika za populacionu politiku i demografiju, one su naše vredne i odgovorne žene, profesionalci u mnogim oblastima.

“Njihove priče govore o izazovima sa kojima su se susrele i njihovom načinu da svoje aktivnosti pretvore u adekvatan odgovor u kriznom periodu. Biće nam drago da se upoznate sa njihovim iskustivima i porukama jer mnogima od nas mogu da budu primer i uzor. Sa željom da nas pokrenu da u stresnim periodima reagujemo dostojanstveno i odgovorno, da sledimo najdublja uverenja i ne dozvolimo da sve stane proglašavam izložbu otvorenom. Pozivam Užičane da ovih dana posete izložbu i upoznaju se sa ovim hrabrim i vrednim ženama koje zaslužuju naše divljenje”.

Natalija Vasilić odbornica Skuštine grada Užica i predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost izrazila je zadovoljstvo što je izložba stigla do Užica, a zahvaljujući UN Women veoma bitnoj organizaciji za naš grad.

“Izložba je sjajna, odrađena veoma profesionalno i ono što nam je cilj, jeste da nam pokaže koliko su žene za vreme korone u prošloj godini doprinele i koliko su zaista podnele najveći teret. Zastupljene su žene iz raznih oblasti života koje su podnele najveći teret i koje će sigurno to činiti i u narednom periodu obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Pozivam sve građane da dođu i pogledaju izložbu koja će biti otvorena u narednih 15 dana”.

Izložbu je, u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira EU, pripremila Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Srbije, Delegacijom EU i Ambasadom Francuske u našoj zemlji.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЛАТКО ОД ДУЊА према традиционалним рецептима: Два начина припреме за уживање у јесењим данима (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће сезона ПРЕХЛАДА И ГРИПА: Ово су могући знакови да вашем телу недостаје ВИТАМИН Ц

ОГЛАСНА ТАБЛА

„ОВДЕ ВОДЕ ЛЕЧЕ, А ЉУДИ ВИДЕ ДАЉЕ“ Јелена чува успомену на видовите претке Тарабиће, а кућа Милоша и Митра постаће туристичка атракција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како да уштедите грејање и сачувате топлоту у дому? Јефтини трикови које ћете увек користити

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нема одлагања грејне сезоне, ни рестрикција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 25. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА