OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvorena izložba „Kad je svet stao, one nisu“

Izložba “Kad je svet stao, one nisu”, otvorena je u Gradskom kulturnom centru . Zainteresovani Užičani moći će da je pogledaju u narednih 15 dana.

Izložbu čine umetničke fotografije i tonski snimci priča deset žena iz Srbije iz različitih sfera života, koje su u uslovima pandemije bez obzira na teške okolnosti dale nemerljiv doprinos borbi protiv korona virusa. Kako je otvarajući izložbu istakla Mirjana Radivojčević pomoćnik gradonačelnika za populacionu politiku i demografiju, one su naše vredne i odgovorne žene, profesionalci u mnogim oblastima.

“Njihove priče govore o izazovima sa kojima su se susrele i njihovom načinu da svoje aktivnosti pretvore u adekvatan odgovor u kriznom periodu. Biće nam drago da se upoznate sa njihovim iskustivima i porukama jer mnogima od nas mogu da budu primer i uzor. Sa željom da nas pokrenu da u stresnim periodima reagujemo dostojanstveno i odgovorno, da sledimo najdublja uverenja i ne dozvolimo da sve stane proglašavam izložbu otvorenom. Pozivam Užičane da ovih dana posete izložbu i upoznaju se sa ovim hrabrim i vrednim ženama koje zaslužuju naše divljenje”.

Natalija Vasilić odbornica Skuštine grada Užica i predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost izrazila je zadovoljstvo što je izložba stigla do Užica, a zahvaljujući UN Women veoma bitnoj organizaciji za naš grad.

“Izložba je sjajna, odrađena veoma profesionalno i ono što nam je cilj, jeste da nam pokaže koliko su žene za vreme korone u prošloj godini doprinele i koliko su zaista podnele najveći teret. Zastupljene su žene iz raznih oblasti života koje su podnele najveći teret i koje će sigurno to činiti i u narednom periodu obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Pozivam sve građane da dođu i pogledaju izložbu koja će biti otvorena u narednih 15 dana”.

Izložbu je, u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira EU, pripremila Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Srbije, Delegacijom EU i Ambasadom Francuske u našoj zemlji.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Библиотека за све”

Oglasna Tabla

Шеклер о омикрону: Главни клинички знак је стравични замор – као да је ауто прешао преко вас

Oglasna Tabla

Поново се одлажу платни разреди

Oglasna Tabla

Данас честитке за празнике готово нико не шаље: Присетите се неких од најлепших честитки које смо некада слали

Oglasna Tabla

Некад Милица, данас Мија! Ово су најчешћа имена у Србији за 2021. годину

Oglasna Tabla

Концерт: Дејан Крсмановић квартет

Oglasna Tabla

ГКЦ Ужице, генератор културних дешавања у граду

Oglasna Tabla

Засеље код Пожеге, коло и трубачи због четири и по километра реконструисаног пута

Oglasna Tabla

У петак „ЦРВЕНА“ на великој сцени Народног позоришта у Ужицу

Oglasna Tabla