13.6 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OTVORENA APOTEKA U SIROGOJNU

Na inicijativu meštana Sirogojna, ovo selo dobilo je apoteku, i to nakon 20 godina. Privatna apoteka Arsić opremila je prostor pored Pošte, uz pomoć opštine Čajetina, MZ Sirogojno i Doma zdravlja Čajetina. Radno vreme apoteke u Sirogojnu biće svakog dana, u vremenu od 9 do 17 časova, sem nedelje. Za građane koji iz zdravstvenih razloga ne mogu lično doći u apoteku, biće organizovana dostava lekova na kućne adrese.

Sirogojno je jedno selo koje živi i napreduje. Veliki broj turista godišenje dođe u ovo zlatiborsko selo, što su Staro selo Sirogojno, što u privatni smeštaj, i ranije to bilo oko 100.000 poseta godišnje. Sada između 50 i 70 hiljada turista poseti ovo selo. Meštani Sirogojna su već 20 godina bez apoteke u konačno su, na svoju inicijativu, uspeli da dobiju ono što ima je potrebno.

Sirogojno je jedno selo koje  živi i napreduje. Veliki broj turista godišenje dođe u ovo zlatiborsko selo, što su Staro selo Sirogojno, što u privatni smeštaj, i ranije to bilo oko 100.000  poseta godišnje. Sada između 50 i 70 hiljada turista poseti ovo selo. Meštani Sirogojna su već 20 godina bez apoteke u konačno su, na svoju inicijativu, uspeli da dobiju ono što ima je potrebno.

dsc_0050-large-300x200

„Na žalost, državne institucije nisu prepoznale potrebu da izlaze u susret građanima koji žive u unutrašnjosti i u ruralnim sredinama. Ja se ovom prilikom zahvaljujem vlasnicima privatne apoteke Arsić koji su prepoznali svoj interes  i potrebe ovog naroda, da otvore apoteku. Nije lako uložiti i nije lako rizikovati, pa samim tim nije ni lako funkcionisati u izdvojenim poslovnicama, ali oni su krenuli zajedno sa opštinom Čajetina i MZ Sirogojno, i uložili su deo novca u opremanje ovih prostorija“, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

dsc_0057-large-300x200

Apoteka Arsić posluje već 25 godina, a apoteka u Sirogojnu je njen devet ogranak, koji je otvoren uz pomoć opštine Čajetina, MZ Sirogojno i Doma zdravlja Čajetina.

„Ovde imamo novu delatnost, a to je pomoć građanima koji ne mogu da dođu do apoteke, a kojima će lekovi biti dostavljani na kućne adrese, i te ne samo za meštane Sirogojna, već i za one iz okruženja – iz Rožanstva, Ljubiša i Gostilja“, kaže Božidar Arsić, vlasnik apoteke Arsić.

Otvranje apoteke u Sirogojnu zajednički je interes i vlasnika i sela, jer je radnica koja tu radi, čekala na posao 10 godina. Radno vreme apoteke biće svakog dana, u vremenu od 9 do 17 časova, sem nedelje.

Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

output_bkzdes

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla