ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице

У присуству градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић отворена је 27.  “Међународна колонија уметничке керамике Злакуса, Ужице”, у оквиру које ће у наредним данима стварати десет уметника из земље и иностранства.

“То што је 27. по реду довољно говори о њеном трајању и квалитету, али и упорности наше уметнице Софије Бунарџић да у најразличитијим околностима, готово три деценије у нашем граду окупља уметнике са свих страна света. Било их је на претходних 26 колонија око 400 из 38 земаља света и на радост свих нас њихових 800 уметничких дела наредне године добиће простор у коме ће бити изложени. Музеј керамике је део пројекта “Ужице, престоница културе Србије 2024. године” и ја морам да нагласим да су и ова манифестација и сви наши уметници једнако заслужни за титулу коју ћемо поносно носити током 2024.године”, истакла је градоначелница Ужица, пожелевши уметницима да на најбољи начин изразе своју креативност и вештине и да из Ужица понесу само лепе успомене и утиске.

Софија Бунарџић академска сликарка-керамичарка, захваљујући којој колонија постоји готово три деценије, изразила је захвалност Граду и Министарству културе и информисања на подршци и истакла да је овогодишња колонија организована у сусрет Престоници културе и да су поред уметника добродошли и сви посетиоци, који желе да се упознају са начином рада, који се није мењао и који остаје веран традицији предака.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА