ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворена 17. Полицијада на Краљевом тргу на Златибору (видео)

Седамнаеста по реду Полицијада отворена је данас свечано на Краљевом тргу на Златибору. Око 1 500 учесника из Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Хрватске, БиХ, Републике Српске, такмичиће се у једанаест дисциплина у наредна два дана. Организатор Полицијаде „Златибор 2023“ је Синдикат српске полиције.

Седамнаеста Полицијада, најмасовније спортско окупљање у оквиру МУП-а Републике Србије отворена је данас на Краљевом тргу на Златибору. 1500 учесника који ће се такмичити у 11 дисциплина поздравио је Лазар Ранитовић, председник Синдиката српске полиције, истакавши да Синдикат и овим показује да су отворена врата за све и да желе да покажу да полицијски посао нигде није лак.

„Данас смо доделили постхумно, највеће одликовање Синдиката српске полиције, једном од оснивача синдиката који је прошле године трагично настрадао у саобраћајној незгоди. Признање смо уручили његовом сину који је пошао његовим стопама и надамо се да ће бити човек и полицајац какав му је био отац. Имамо још две награде, једна од њих је за храброст и јунаштво. Пре неколико дана у Ужицу смо имали колегу Лазића који је сигурне смрти спасао жену која је пала испод аута а возач је није видео“, каже Лазар Ранитовић, председник Синдиката српске полиције.

Присутнима се обратила шеф кабинета председника Општине, Слађана Вуловић а такође, поздравили су их и представници синдиката Црне Горе и Републике Српске.

„У име председника општине Чајетина, Милана Стаматовића и своје лично име, пожелећу вам добродошлицу овде на Златибор. Драго нам је што можемо да подржимо овакву манифестацију и пре свега, драго нам је што годинама уназад бирате Златибор као идеално место за одржавање овог великог спортског догађаја. Ми марљиво, годинама уназад улажемо у спортску инфраструктуру и надамо се да испуњавамо комплетне услове за овај догађај“, каже Слађана Вуловић.

„Велико нам је задовољство што је Синдикат српске полиције позвао нас и ми смо овде први пут. Надамо се да ћемо у наредном периоду остварити још бољу сарадњу на свим пословима који се тичу полицијског рада, како у БиХ тако и у Републици Србији и другим земљама региона“, рекао је Дарко Аврам, Синдикат полицијских службеника БиХ.

Саставни део „Полицијаде“ је и туристички обилазак наше планине и то ће ове године присутни уживати у вожњи меандрима Увца, посети Стопића пећини и Гостиљским водопадима, који ће бити организовани у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор.  

Подршку у организацији манифестације дала је општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, Златиборац, Пивара „Хајнекен“, Краљева вода, ресторан „Фламинго“ Београд, Књаз Милош, Ледена голијска, Штампарија Никитовић, Плеј бенд, Павловића бенд, МТС и многи други.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун