ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Трећи Bazzum џез фестивал почео је наступом Јован Миловановић квартета и звезда фестивала америчког састава Yellowjackets у Народном позоришту. Фестивал, који се одржава у оквиру пројекта “Ужице- престоница културе Србије 2024”, отворила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Трећи по реду Међународни џез фестивал ,”Bazzum” храбро корача на путу свог деловања и већ постаје устаљена пролећна манифестација у нашем граду коју смо, и у овој, врло важној години, уврстили у редован програм Ере културе”, истакла је градоначелница.

Ипак, према њеним речима, уметност није само посматрање-већ и партиципација свих нас и удео који оставља значај траг.

“Током овог фестивала, поред Народног позоришта у ком се одржавају концерти, значајно учешће имају и Музичка школа “Војислав-Лале Стефановић”, као и Градски култруни центар, са догађајима који у потпуности заокружују идеју овог сусрета.

Џез, било да смо сами почетници у разумевању, или они који ову материју изузетно познају, представља посебан свет, посебну духовну усредсређеност, особен израз и низ емоција, увек другачији, и увек – јединствен”, нагласила је градоначелница.

На овогодишњем фестивалу учествоваће шест бендова, четири из Србије и по један из Америке и Аустрије. Данас у 18 часова у Музичкој школи “Војислав Лале Стефановић” биће одржана едукативна радионица “Како се слуша џез”, нако чега у 19.30 часова у сали позоришта наступа Душан Петровић Октет, а од 21.30 часова секстет Марковић-Илић.

У суботу, 25. маја у 14 часова у музичкој школи “Војислав Лале Стефановић”, Јелена Стефановић одржаће едукативну радионицу “Историјска улога вокала у џез музици”. У вечерњима сатима на сцени Народног позоришта Ужице у 19.30 наступиће Маја Јаку бенд из Аустрије, а од 21.30 часова Јелена Јововић & Shumagnions.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Поново у погону један агрегат РХЕ Бајина Башта – На мрези 300 МW из једине реверзибилне хидроелектране у Србији

Качамак одолео савременим трендовима

Детаљна рачуница: Ево колико ће бити увећане пензије

Продавац сладоледа заради и до 500 динара по сату. Ово су најпопуларнији сезонски послови

Модни и козметички догађај на Голд гондоли у суботу 27. јула

Златиборски сусрети туризма на РЕФЕСТ фестивалу

У ужичком породилишту рођено шест беба

Уведена ванредна ситуација у шест месних заједница у Ариљу

Одржан 17. Сабор Луновачке мобе