ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ


Ужице – Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин приликом обиласка новог, реконструисаног и модернизованог граничног прелаза Котроман истакао је да и овај реконструисани гранични прелаз доказује колико се Србија мења на боље и колико се развија захваљујући економској политици коју спроводи председник Србије Александар Вучић, али и захваљујући очувању мира и стабилности.

„Србија коју предводи Александар Вучић је Србија која не чека да јој се помогне, него је Србија која ради и ствара, а када радите и стварате онда можете и да се надате помоћи. Зато је држава Србија одвојила 2,5 милиона евра за модернизацију прелаза Котроман, а Европска унија издвојила је заиста велика средства, 2,1 милион евра, захваљујући чему можемо да се поносимо и овим прелазом. Драго ми је што сам овде и што могу заједно са вама да сведочим колико се Србија развија и напредује, колико сваког дана можемо да кажемо да је Србија снажнија, боља, сигурнија и стабилнија”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова је подвукао да је Република Српска спољнополитички приоритет Србије и да Срби, где год да живе, могу увек да очекују помоћ своје матице.

„Босна и Херцеговина је један од наших најважнијих спољнотрговинских партнера, баш као што је Република Српска један од најважнијих спољнополитичких приоритета Републике Србије. Где год Срби да живе, могу да очекују подршку и помоћ своје Србије, па и да брже пређу, да брже дођу у своју Србију, да буду са својим пријатељима, рођацима, недозвољавајући да нас икакве баријере деле једне од других”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин и поручио да балканске земље треба да се држе једне других, те да је иницијатива „Отворени Балкан” иницијатива која нас зближава.

„Пре него што Европска унија спроведе неопходне реформе и донесе одговарајуће политичке одлуке, пре него што буде спремна да прими све државе Западног Балкана у своје чланство, ми Балканци треба да се држимо једни других. Зато иницијатива нашег председника ’Отворени Балкан’ је иницијатива која ће нас зближити без да неко споља мора да нас окупи, уреди и да нам да правила по којима ћемо да живимо. То смо ми, живимо једни крај других, да би живели једни са другима. Зато, пре него што ЕУ буде спремна да нас прими, ми морамо да будемо спремни да живимо једни са другима, да се развијамо и да напредујемо”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин и додао да је држава Србија отворена према свима, да је држава која сваки дан доказује да је добро бити са њом и имати најбоље односе са њом, те да је Србија држава која поштује све своје суседе.

Гранични прелаз Котроман изграђен је у складу са највишим стандардима и садржи све што је неопходно за ефикасан рад граничних служби и несметано функционисање путничког промета. У оквиру новог граничног прелаза налазе се по три саобраћајне траке на улазу и излазу из Србије, што ће значајно убрзати и унапредити путнички промет и промет робе.

Гранични прелаз Котроман је отворен у присуству министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина, министарке туризма и телекомуникација Татјане Матић и шефа Делегације Европске уније у Србији Емануела Жиофреа.

 

МУП / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА