OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvoren prvi užički Skejt park (VIDEO)


U Velikom parku, a na radost mladih Užičana, otvoren je Skejt park, prvi u našem gradu i treći u Srbiji. Ovaj projekat Kancelarije za mlade finasijski su podržali Ministarstvo omladine i sporta i Grad Užice sa 4,5 miliona dinara.

 

Ratko Trmčić član Gradskog veća pozvao je Užičane da maksimalno iskoriste ovaj novi sadržaj i istakao da će grad i u  narednom periodu podržavati sadržaje koji imaju za cilj da deci i mladima omoguće uslove za rekreaciju, zabavu i treniranje.

Ovo je, podseća Marija Maričić koordinator Kancelarije za mlade treći projekat koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta. Ranije je to bio slučaj sa terenom za mali fudbal u Velikom parku i terenom za košarku na Gradskoj plaži.

“Meni je posebno drago da smo uveli nešto novo u našem gradu, a što nije toliko zastupljeno u celoj Srbiji. Plan je da tokom vikenda pozovemo sugrađane koji su zainteresovani i planiraju da koriste teren da dođu na jednu vrstu obuke, a sve sa ciljem da koristeći skejt park ostanu i bezbedni”.

Dimitrije Stojmenov jedan od prvih skejtera u gradu, danas je posebno zadovoljan jer kako ističe posle 15 godina Užice je dobilo jedan od najboljih parkova u Srbiji sa elementikma koji se mogu videti samo ovde.

“Planiramo da skejt park i obojimo, da napravimo murale sa strane, da ga održavamo i dalje ulažemo u njega. Moram da naglasim da je ovo skejt park za vožnju kako za početnika, tako i za ozbiljnog skejtera”.

Milorad Obradović arhitekta ovog, kao i skejt parka u Čačku ističe da je ovo tek treći betonski skejt park U Srbiji.

“Srećni smo što smo uspeli da uvezemo nove tehnologije i primenimo ih ovde u Užicu. Posebno smo ponosni jer su većinu elemanata uradili mladi ljudi koji dolaze iz Užica, Čačka, Gornjeg Milanovca i na taj način napravili smo srpski proizvod. Ipak moramo biti svesni da je skejt park i velika odgvornost, pa bih zamolio sve da krenu sa učenjem kako se skejt park pravilno koristi”.

Tokom vikenda uz prisustvo skejtera iz cele Srbije ovde će biti priređen opšti čas i obuka o korišćenju skejt parka, a u narednom periodu ovo će sigurno biti mesto okupljanja mladih i organizacije brojnih festivala.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због снега завршио на банкини

Oglasna Tabla

У Севојну протест због укидања педијатрије, лекара нема довољно

Oglasna Tabla

Како све пиво утиче на ваше здравље

Oglasna Tabla

АМСС: Упозорење возачима на опасност од поледице и проклизавања возила

Oglasna Tabla

Обавезно проверите: Да ли знате због чега се квари кисели купус?

Oglasna Tabla

Сваки други тестиран позитиван на коронавирус, омикрон доноси дашак оптимизма

Oglasna Tabla

Промо видео новогодишње атмосфере са Златибора

Oglasna Tabla

Временска прогноза за суботу – 22. јануар

Oglasna Tabla

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla