ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Отворен први ученички Стартап камп у Ужицу (ВИДЕО)

У организацији Регионалног иновационог стартап центра Ужице, Регионалне развојне агенције Златибор и града Ужица, уз подршку програма “Шта нам тешко” организован је први ученички Стартап камп. Стартап камп у коме учествују ученици завршних разреда средњих школа отворила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Увек је задовољство присуствовати оваквим догађајима и поздравити вас који сте се овде окупили са циљем да учите, дружите се и радите на развоју ваших идеја. Сигурна сам да ћете добро искористити ову прилику и стећи неопходна теоријска и практична знања, а већ кроз годину дана или четири, пет година у зависности од тога да ли настављате школовање, скупити храброст и своје идеје преточити у сопствени посао. Радујем се јер видим да постоји жеља, енергија и ентузијазам и организатора и вас као полазника кампа. Верујете у себе, а ово је место где ћете добити адекватну подршку, данас у учењу, а сутра у започињању сопственог бизниса”.

Према речима Петра Вукотића координатора Регионалног стартап центра Ужице, идеја је да кроз три дана веома интезивног рада на развоју њихове пословне идеје млади стекну основне вештине и знања потребна за развој пословног модела и покретање једног стартапа.”

Веома смо задовољни одзивом, јер се пријавило 60 ученика из свих средњих школа у Ужицу и надам се да ће и они бити задовољни стеченим знањима и вештинама”.

Наташа Јовановић виши саветник за почетнике у пословању у РРА Златибор, истиче да ће током капма заједно са ученицима радити на тестирању њихове пословне идеје.

“Покушаћемо да неке њихове предлоге и идеје тестирамо кроз нове иновативне моделе где ћемо радити не само на тестирању идеје, већ и наразвоју тимског духа. Негде ћемо предочити свима шта је потребно да се развије успешан бизнис, како га покренути и на који начин представити будућим инвеститорима ту идеју коју сада тестирају. Након три дана интерактивног рада који подразумева теорију, вежбе, праксу у понедељак 24. октобра биће организовано такмичење између тимова који су учествовали. Они ће кроз јавни наступ и презентацију представити  публици своје идеје, а сви заједно наградићемо учеснике и прогласити победника”.

Лука Маричић ученик четвртог разреда Економске школе веома је задовољан организацијом једног оваквог кампа у граду.

“Моји другови и ја пријавили смо се за такмичење јер волимо тај такмичарски дух, али пре свега свидела нам се могућност да научимо да развијемо бизнис идеје”.

Срђан Стефановић професор у две ужичке средње школе захвалио се организаторима кампа, јер су како је истакао препознали потребу да деца стекну нова знања, обнове стара и стекну искуства која ће им корисити у наставном програму али и свакодневном животу.

Планирано је да се Старап камп уврсти у годишњи календар догађаја у Ужицу, али и да се омогући пријава учесника из целог Златиборског округа.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА