22.9 C
Uzice
октобар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Otvoren poziv za učešće na radionicama kreativnog pisanja u Užicu

U Užicu će u subotu i nedelju, 22. i 23. decembra  biti održane radionice kreativnog pisanja pod nazivom O(piši). Radionice će održati: Nađa Lazarević, apsolvent na studijskoj grupi Srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Mladen Stanić, profesor srpskog jezika i književnosti i master student na istoimenom fakultetu i Nikola Đokić, pisac.

Radionice su osmišljene i kao razgovor o umetnosti, poeziji i prozi, kao i podsticaj da se na pravi način pristupi pisanju različitih književnih formi. Organizatori su došli  na ideju da sa ovakvom vrstom radionice krenu, pre svega, u Beogradu. Tokom mesec dana, radionicu u Beogradu pohađalo je 20 ljudi, a i predavači i učesnici ističu da je ovaj vid kreativnog rada bio delotvoran, produktivan, zanimljiv, uz stalnu razmenu informacija, uz nova učenja i savladavanja znanja vezanih za književnost. Učesnici su imali prilike da čuju nešto o najreprezentativnijim autorima naše književnosti, da čitaju i komentarišu poeziju i prozu, ali i da pišu istu, da zajedno sa ostalim učesnicima i predavačima razgovaraju o onome što stavaraju, i uz razmenu mišljenja i stalan kontakt sa kvalitetnim sadržajima i predavanjima unaprede misao prenetu na papir. Dva dana u Užicu biće manji format same zamisli, ali će učesnici imati priliku da slušaju zanimljiva predavanja i izraze svoju pisanu reč, bilo da je u pitanju poezija ili proza.

Prva radionica održaće se u subotu, 22. decembra, u 11 časova u Omladinskom klubu Gradskog kulturnog centra. Druga radionica održaće se u kafiću ,,Ribolovac“, 23. decembra, takođe u 11 časova.

 Za učestvovanje u radionici možete se prijaviti na broj telefona: 069 366 5018.

Izvor:pasaz.rs/M.N.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Recept za “srpski kavijar”: Napravite izvrstan namaz od sira, oraha i belog luka

Oglasna Tabla

Predstavljeni „Ukusi Zlatibora“ – gastronomija kao kulturno nasleđe (VIDEO)

Oglasna Tabla

Promocija knjige Milojka Pantića večeras u Užicu

Oglasna Tabla

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Oglasna Tabla

Privedeni migranti u Požegi

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. oktobar (petak)

Oglasna Tabla