ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворен нови конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије

БЕОГРАД – Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас конкурс за пријем нових припадника у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.
Сви заинтересовани држављани Републике Србије до 30. година старости, који желе да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам, до 31. јула 2024. године могу поднети пријаве на конкурс за две специјалне јединице Војске Србије. Младићи и девојке, који задовоље прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза. Најуспешнији међу њима добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Континуирана обука и усавршавање, као и рад са најсавременијом опремом и наоружањем будућност су оних који стану у строј ових елитних састава Војске Србије.

Кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем такође имају могућност да се пријаве на конкурс, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије отворен је до 31. јула 2024. године, а заинтересовани кандидати детаљне информације о конкурсу за пријем у специјалне јединице могу пронаћи на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije

РТВ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени

Данас још топлије, црвени метео-аларм у целој Србији