Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворен нови комплекс објеката КЈП Златибор

Чајетина, 21.4.2023 – Нови пословни и радни простор комуналног предузећа овде на Златибору је инвестиција коју је у потпуности финансирала локална самоуправа у износу од 250 милиона динара. Објекат се простире на парцели од једног хектара и има три хиљаде метара квадратних укупне површине. То је један савремен објекат који ће нам умногоме олакшати пословање уз већ постојећи завидан возни парк од око 100 возила и 180 запослених и практично, са три локације смо се преселили на ову заједничку, од чега ће у наредном периоду сви становници и посетиоци општине Чајетина видети велику корист, рекао је директор КЈП „Златибор“ Срђан Пантовић након што је са председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем пресекао врпцу овог новог простора.

Стаматовић је овом приликом изразио задовољство да је на на челу једне мале локалне самоуправе у тренутку када се отвара овакав јединствен комплекс у служби грађана општине Чајетина. „Овиме смо показали да смо у правом смислу сервис грађана. Нисмо чекали да нам неко други уреди нашу локалну заједницу нити наша јавна предузећа. Честа је ситуација да републички ниво власти не препознаје интересе и потребе малих локалних заједница, као што је, на пример, општина Чајетина и зато смо се сами потрудили да не дођемо у ситуацију да зависимо од републичких или приватних финансија. Зато смо се у претходних 20 година, од када смо у општини Чајетина дошли на власт, организовали и наше локално комунално предузеће опремили и кадровски и технички  и тако од ситуације са једним возилом смећарем и неколико камиона ФАП-ова данас дошли до једног озбиљног предузећа које ће се у наредном периоду проширити и на неких 10 хектара.

У наставку ових објеката планирамо да изградимо рециклажно двориште и да тако у потпуности заокружимо циклус уклањања чврстог отпада са територије општине Чајетина. Тај отпад уклањамо у потпуности и могу да кажем да немамо мини депоније на територији општине и настављамо да радимо и на рециклажи и одвајању тог отпада. Идемо ка циљу да смеће, као и свуда у свету, и у Србији не буде проблем већ да оно буде у функцији профита и бизниса. Ову локацију смо пажљиво тражили тако да ће све службе бити на овом простору ван насељеног места који, уз то, има и могућност осмишљеног проширења, док ће само службе наплате и информација остати у Чајетини и у насељеном месту Златибор, закључио је Стаматовић.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА