OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru (VIDEO)

 

Organizacija kulturnih dešavanja od ovog leta biće znatno olakšana jer je u funkciju puštena nova zgrada Kulturnog centra. Posle dve i po godine gradnje u punom sjaju zasijao je multifunkcionalni objekat koji su zajedničkim snagama gradili Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kulturni centar – savremeni multifunkcionalni objekat površine 1.925 kvadrata koji raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih Zlatiboru danas je ugledao svetlost dana. Objekat su, svečanim presecanjem vrpce, otvorili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Retke su prilike da se u unutrašnjosti otvaraju ovakvi objekti. Mi imamo tu sreću da ćemo ove godine otvoriti nekoliko vrednih kapitalnih objekata. Zahvajuljući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, zahvaljujući razumevanju ministra Rasima Ljajića, mi smo uspeli da ovaj projekat, nakon dve i po godine realizujemo. Imamo sreću da je ovaj višenamenski objekat ugleda svetlost dana, jer to je nedostajalo turističkoj ponudi Zlatibora“,

istakao je Stamatović. Tom prilikom lično se zahvalio ministru Rasimu Ljajiću, istakavši da je on jedan od retkih ministara u Vladi koji je prepoznao potencijale Zlatibora, nije se bavio politikom, već isključivo strukom, i koji je dao veliku podršku ne samo ovom već i drugim projektima.

„Vlada je prepoznala Zlatibor kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji, ne samo sada već sa perspektivom daljeg razvoja. Za tu poziciju se Zlatibor sam izborio. Sa druge strane, ovo je jedan od retkih projekata u poslednjih pet godina koji smo kao Ministarstvo i Vlada finansirali, a da smo dali manje sredstava nego što su dale lokalne samouprave ili lokalne turističke destinacije. Naša je želja da imamo što više takvih projekata širom Srbije, jer ako lokalne samouprave izdvoje značajan deo sredstava znači da je taj projekat zaista u funkciji razvoja turizma na toj teritoriji. Nikakve dileme nismo imali kada je ovaj projekat bio u pitanju, od samog njegovog početka. Ovo je nešto što je nedostajalo Zlatiboru, ali i čitavom ovom kraju. Na oav jančin obogaćujemo turističku ponudu Zlatibora. Ona postije raznovrsnija, sadržajnija, i verujem da će ovo bez ikakve sumnje privući nove turiste iz zuemlje i inostranstva“,

rekao je ministar Ljajić. Zahvalnost je, od strane predsednika opštine Čajetina, upućena i njegovom zameniku Arsenu Đuriću, koji je ovu ideju sproveo u delo, i dve i po godine odgovorno radio na ovom projektu, čija je ukupna vrednost 227.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45.000.000,00 dinara, a 182.000.000,00 dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Kulturni centar je objekat koji je urađen po najvišim evropskim i svetskim standardima. Sa novim galerijskim prostorom, bibliotekom, velikom bioskopsko-pozorišnom dvoranom i nekoliko manjih konferencijskih sala, postaće dom brojnim izložbama, umetničkim kolonijama, festivalima, tako da će i meštani i gosti Zlatibora moći da uživaju u novim sadržajima, zahvaljujući kojima će, uz sve ostale prateće, ova planina ući u red svetskih turističkih destinacija.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Majka Hrabrost: Doktorka iz Užica, majka petoro dece rođene carskim rezom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jedno nestalo dete je previše: Jurić kreće u kampanju za uvođenje sistema „Amber alert“

Oglasna Tabla

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

Oglasna Tabla

Proslava matura je dozvoljena, ali uz ova pravila

Oglasna Tabla

Sabor trubača u Guči ipak u avgustu

Oglasna Tabla

Данас се славе Свети цар Константин и царица Јелена

Oglasna Tabla

Letnja sezona na Torniku od 15. juna

Oglasna Tabla

Mladi vezni igrač Slobode Veljko Tomić potpisao dvogodišnji ugovor

Oglasna Tabla

Vreme danas: Promenljivo oblačno, povremeno kiša, do 23 stepena

Oglasna Tabla