Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru (VIDEO)

 

Organizacija kulturnih dešavanja od ovog leta biće znatno olakšana jer je u funkciju puštena nova zgrada Kulturnog centra. Posle dve i po godine gradnje u punom sjaju zasijao je multifunkcionalni objekat koji su zajedničkim snagama gradili Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kulturni centar – savremeni multifunkcionalni objekat površine 1.925 kvadrata koji raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih Zlatiboru danas je ugledao svetlost dana. Objekat su, svečanim presecanjem vrpce, otvorili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Retke su prilike da se u unutrašnjosti otvaraju ovakvi objekti. Mi imamo tu sreću da ćemo ove godine otvoriti nekoliko vrednih kapitalnih objekata. Zahvajuljući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, zahvaljujući razumevanju ministra Rasima Ljajića, mi smo uspeli da ovaj projekat, nakon dve i po godine realizujemo. Imamo sreću da je ovaj višenamenski objekat ugleda svetlost dana, jer to je nedostajalo turističkoj ponudi Zlatibora“,

istakao je Stamatović. Tom prilikom lično se zahvalio ministru Rasimu Ljajiću, istakavši da je on jedan od retkih ministara u Vladi koji je prepoznao potencijale Zlatibora, nije se bavio politikom, već isključivo strukom, i koji je dao veliku podršku ne samo ovom već i drugim projektima.

„Vlada je prepoznala Zlatibor kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji, ne samo sada već sa perspektivom daljeg razvoja. Za tu poziciju se Zlatibor sam izborio. Sa druge strane, ovo je jedan od retkih projekata u poslednjih pet godina koji smo kao Ministarstvo i Vlada finansirali, a da smo dali manje sredstava nego što su dale lokalne samouprave ili lokalne turističke destinacije. Naša je želja da imamo što više takvih projekata širom Srbije, jer ako lokalne samouprave izdvoje značajan deo sredstava znači da je taj projekat zaista u funkciji razvoja turizma na toj teritoriji. Nikakve dileme nismo imali kada je ovaj projekat bio u pitanju, od samog njegovog početka. Ovo je nešto što je nedostajalo Zlatiboru, ali i čitavom ovom kraju. Na oav jančin obogaćujemo turističku ponudu Zlatibora. Ona postije raznovrsnija, sadržajnija, i verujem da će ovo bez ikakve sumnje privući nove turiste iz zuemlje i inostranstva“,

rekao je ministar Ljajić. Zahvalnost je, od strane predsednika opštine Čajetina, upućena i njegovom zameniku Arsenu Đuriću, koji je ovu ideju sproveo u delo, i dve i po godine odgovorno radio na ovom projektu, čija je ukupna vrednost 227.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45.000.000,00 dinara, a 182.000.000,00 dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Kulturni centar je objekat koji je urađen po najvišim evropskim i svetskim standardima. Sa novim galerijskim prostorom, bibliotekom, velikom bioskopsko-pozorišnom dvoranom i nekoliko manjih konferencijskih sala, postaće dom brojnim izložbama, umetničkim kolonijama, festivalima, tako da će i meštani i gosti Zlatibora moći da uživaju u novim sadržajima, zahvaljujući kojima će, uz sve ostale prateće, ova planina ući u red svetskih turističkih destinacija.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предложени буџет за 2023. годину 4,6 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Полуподземни контејнери за отпад на шест локација у граду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Студент Михаило из Ужица направио спас за планинаре, на Тари никао СОС еко-бунгалов: Није велик, али је бесплатан и има све што је потребно за преживљавање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Могућ прекид грејања у делу Видовданске улице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови аутомобили садржаће информацију о енергетској ефикасности од 24. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге “Писма плавооком”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већем делу Србије данас киша, температуре од 4 до 14 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наставник математике давио ученика јер није знао да уради задатак?!

ОГЛАСНА ТАБЛА