ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворен конкурс за бесповратна средства за набавку пластеника

Најмање 23 пољопривредника, који имају регистровано пољопривредно газдинство на територији града Ужица добиће бесповратна средства за развој пластеничке производње, на основу уговора који је потписан између града Ужица и Фондације “Ана и Владе Дивац”. Конкурс је отворен до 11. априла и за ову намену опредељена су средства у износу од шест милиона динара.

Како истиче Слободан Кузмановић члан Градског већа за пољопривреду ова мера реализује се у оквиру пројекта  “Дивац пољопривредни фондови – Ужице 2024” са циљем економског јачања породица које живе на селу и баве се пољопривредном производњом.

“Из буџета града опредељено је четири милиона динара, док су два милиона средства Фондације “Ана и Владе Дивац”. Право учешћа на конкурсу имају пољопривредни произвођачи који имају регистровано газдинство на територији града и испуњавају остале услове предвиђене конкурсом, а желе да започну или додатно унапреде пластеничку производњу. Најмање 23 пољопривредна произвођача добиће бесповратна средства за набавку професионалних пластеника са системима за наводњавање димензија 5×30 метара, висине 2,6 метара и 24×6  метара, висине 3,2 метра. Након завршеног конкурса комисија коју формирана од стране града и фондације обићи ће све пријављене и сачинити ранг листу, на основу утврђених критеријума. Предност ће пре свега имати породице које живе на селу, жене као носиоци газдинстава и млади до 40 година”.

Према Кузмановићевим речима ово је наставак веома успешне сарадње са Фондацијом “Ана и Владе Дивац”.

“Од 2016. године до данас више од 200 пољопривредних произвођача са територије гхрада добило је средства у области овчарства, козарства, пчеларства и највише за пластеничку производњу. Све радимо у складу са интересовањем самих пољопривредника и до сада је у заједничке пројекте пласирано 37 милиона динара”.

Кузмановић подсећа и да ће почетком априла месеца бити расписан јавни позив за градске субвенције, за шта је опредељено 55 милиона динара, седам милиона динара више у односу на претходну годину. Како истиче, то ће бити довољно средстава за све који су заинтересовани за набавку опреме, механизације, сточних грла а програмом је предвиђено и неколико нових мера.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Био бизнисмен у Канади, па продао кућу и јахту и вратио се у Србију: Наш певач променио је живот из корена после емисије Никад није касно, а сада је поново изненадио

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јаковљевић: Отворено писмо директору Института за воћарство у Чачку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошарка: Златибор се не предаје пред најтежим задатком

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најсиромашнији пензионери добијају пакет помоћи – ево шта се све налази у њему

ОГЛАСНА ТАБЛА

Које се новчанице најчешће фалсификују у Србији и како да их препознате

ОГЛАСНА ТАБЛА

НБС: Одложено плаћање и на рате без камате DinaCard картицама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона одавно прошла, али цене остају исте: Пет кафа на Копаонику – 2.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

И ове године бесплатни уџбеници за одређене категорије ученика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики дан за мештане Врутака, после 40 година асфалтиран пут (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА