ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

Трећи пут по реду, град Ужице и Градски културни центар су домаћини “Ужичких стрип сусрета”, који окупљају најрепрезентативније представнике домаће, али и међународне, стрип сцене. Фестивал стрипа отворила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, истакавши да ће град наставити да подржава све пројекте, чији је циљ промоција града и културно-историјског наслеђа, али и спремност за прихватање новитета.

Према њеним речима, пажљиво осмишљен програм, представља промоцију ове уметности која, на посебан начин, сажима слику и текст, али и презентује најактуелније културно-историјске и друштвене теме.

“Посебна веза текста и слике, који носе снажну поруку, чине да боље разумемо различите историјске епохе, као и модерно доба и нове правце савременог света. Као један од лучоноша Ере културе, Никола Тесла, заузима значајан део стрип сусрета и биће му посвећен посебан део програма. Уз срдачну добродошлицу и жељу да наш град и Градски културни центар буду изузетни домаћини, надам се да ће и ови сусрети бити прилика за креативност, нова учења, стицање нових знања и прилику да сви заинтересовани буду важан део “Ере културе”.

Филип Баралић директор Градског култунрог центра је овом приликом прогласио најуспешније на конкурсу за најбољи стрип каиш. Тако је у категорији од првог до четвртог разреда средњих школа прву награду освојила Јана Ћировић, другу Теа Милосављевић, а трећу Дуња Павловић. Све су ученице Уметничке школе у Ужицу.

У категорији од петог до осмог разреда основне школе, прво место је припало Нађи Дрндаревић, ученици Прве основне школе краља Петра II, друго Ањи Негројевић, ученици ОШ “Слободан Секули”, а треће Димитрију Обрадовићу ученику ОШ “Стари град”.

У категорији од првог до четвртог разреда основне школе прво место заузео је Теодор Антонијевић ученик ОШ “Нада Матић”, друго Давид Инђић, ученик “Прве основне школе краља Петра II” и треће Максим Мутавџић, ученик ОШ “Душан Јерковић”.

Као најмлађи учесник на конкурсу награду је добио Саво Станић, ученик “Прве основне школе краља Петра II”, а као најстарији, Марина Тасић, која је прошле године у својој категорији била победница.

Фестивал је  отворен изложбом Зорана Јањетова, једног од најрепрезентативнијих представника српске, али и међународне стрип сцене, јер је у својој богатој каријери имао прилику да сарађује са неким од највећих у овој уметности.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)