ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворен 7. Фестивал пољског цвећа у Чајетини (ВИДЕО)

У библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“ у Чајетини отворен је 7.Фестивал цвећа. Овом приликом уручене су награде ученицима који су победили на литерарном конкурсу „Песмо моја закити се цветом“.

Уношењем цвећа у библитеку „Љубиша Р.Ђенић“ почео је 7. Фестивал цвећа у организацији ове установе. Програм фестивала траје два дана, а првог је отворена изложба под називом „Цвеће у песмама“. Испред Интернет клуба Србије, који постоји и ради већ 25 година, а са којим чајетинска библиотека има дугогодишњу сарадњу, изложбу је отворио  Мирко С. Марковић . 

„Прошло је седам година и ми смо схватили да све ово што се дешава око нас једино могу да спасу деца и њихове песме. Наравно, и дигитално је то важно и све ове песме ће се наћи на сајту хортикултурних библиотека Србије. Да људи знају шта деца на Златибору мисле, како певају и како поштују свој крај“, рекао је  Марковић.

Овом приликом започета је  сарадња са винковачком библиотеком чиме је фестивал добио међународни карактер, а уручене су и награде ученицима који су победили на литерарном конкурсу „Песмо моја закити се цветом“.

Награђени су: Вања Мићић, ученица 8.разреда ОШ „Димитрије Туцовић“ издвојено одељење Златибор за најбољи рад, друго место освојио је Петар Лекић ученик 8.разреда ОШ „Димитрије Туцовић“ из Златибора, док су треће место делиле Вања Филиповић, ученица 7.разред ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и Магделена Буквић, такође 7. разред ОШ „Димитрије Туцовић“ из Златибора. Другог дана Фестивала у просторијама библиотеке на Златибору биће представљена књига „Моје двориште“ Драгана Р. Сајића.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице