OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Otvoren 13. Međunarodni dečiji festival folklora Licidersko srce (VIDEO+FOTO)

Tradicionalnim defileom učesnika iz osam zemalja u Užicu je otvoren 13. Međunarodni dečiji festival folklora Licidersko srce.

 

Oko 700 učesnika uzrasta od 10 do 16 godina iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske, Mađarske, Severne Makedonije, Ukrajine, Egipta, Moldavije i Gruzijeprodefilovalo je Glavnom ulicom do Gradskog trga, gde ih je pozdravila i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Grad Užice svim srcem podržava programe koji zbližavaju ljude i pružaju im šansu da se upoznaju sa istorijom i kulturnom baštinom drugih naroda. Mladima je potrebno mnogo više ovakvih susreta, jer je to najbolji način da upoznaju vršnjake iz drugih zemalja i da kroz pesmu i igru brišu granice i predrasude, steknu prijateljstva koja će trajati godinama. Raduje nas da Licidersko srce iz godine privlači sve veći broj učesnika iz različitih zemalja, kao i publike širom regiona. Želim da u ovim festivalskim danima upoznate Užice i naš kraj, obiđete naše turističke lokalitete, uverite se u gostoprimstvo Užičana, ljudi otvorenog duha i srca”.

 

Do 19. avgusta, osim folklornog dela programa planirane su  izložbe, seminari, folklorne igraonice, ekološke i druge radionice i turistički obilasci u Užicu na Zlatiboru i u Višegradu.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u organizaciji Udruženja građana Era iz Užica, a suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Zlatibor. Ima podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Za organizatore festivala, predstavnike suorganizatora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i ambasadora Ukrajine u Srbiji Oleksandra Aleksandroviča, neposredno pred otvaranje festivala priređen je prijem u Gradskoj kući. Prijemu je prisustvovala i  zvanične delegacija Nacionalnog vazduhoplovnog univerziteta Ukrajine.

uzice.rs/oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla