ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Otvoren 13. Međunarodni dečiji festival folklora Licidersko srce (VIDEO+FOTO)

Tradicionalnim defileom učesnika iz osam zemalja u Užicu je otvoren 13. Međunarodni dečiji festival folklora Licidersko srce.

 

Oko 700 učesnika uzrasta od 10 do 16 godina iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske, Mađarske, Severne Makedonije, Ukrajine, Egipta, Moldavije i Gruzijeprodefilovalo je Glavnom ulicom do Gradskog trga, gde ih je pozdravila i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Grad Užice svim srcem podržava programe koji zbližavaju ljude i pružaju im šansu da se upoznaju sa istorijom i kulturnom baštinom drugih naroda. Mladima je potrebno mnogo više ovakvih susreta, jer je to najbolji način da upoznaju vršnjake iz drugih zemalja i da kroz pesmu i igru brišu granice i predrasude, steknu prijateljstva koja će trajati godinama. Raduje nas da Licidersko srce iz godine privlači sve veći broj učesnika iz različitih zemalja, kao i publike širom regiona. Želim da u ovim festivalskim danima upoznate Užice i naš kraj, obiđete naše turističke lokalitete, uverite se u gostoprimstvo Užičana, ljudi otvorenog duha i srca”.

 

Do 19. avgusta, osim folklornog dela programa planirane su  izložbe, seminari, folklorne igraonice, ekološke i druge radionice i turistički obilasci u Užicu na Zlatiboru i u Višegradu.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u organizaciji Udruženja građana Era iz Užica, a suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Zlatibor. Ima podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Za organizatore festivala, predstavnike suorganizatora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i ambasadora Ukrajine u Srbiji Oleksandra Aleksandroviča, neposredno pred otvaranje festivala priređen je prijem u Gradskoj kući. Prijemu je prisustvovala i  zvanične delegacija Nacionalnog vazduhoplovnog univerziteta Ukrajine.

uzice.rs/oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику