OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Otvaranje vrtića u Ljubišu na proleće (VIDEO)

Pregovori za izgradnju vrtića u Ljubišu posredstvom fondacije Đoković započeli su još pre godinu dana. Uz podršku više od 1000 pojedinaca i kompanija, kampanja „Sezona darivanja“ uspešno je realizovana, sva potrebna sredstva su prikupljena a otvaranje vrtića očekuje se na proleće.

Fondacija Novak Đoković poznata je po ulaganju u seoske sredine i treću godinu za redom uspešno je realizovala projekat pod nazivom „Sezona darivanja“. Cilj ovogodišnjeg projekta bilo je prikupljanje sredstava za otvaranje dva vrtića od kojih je jedan vrtić u Ljubišu. Na veliku radost roditelja i mališana sa ovog podneblja, vrtić će za par meseci početi sa radom tako da će deca biti u mogućnosti da na vreme pristupe kvalitetnom ranom obrazovanju.

„Za to izdvojeno odeljenje trajala je donatorska kampanja nekoliko meseci i odazvao se veliki broj donatora, svi u skladu sa svojim mogućnostima. Uslov fondacije bio je da i lokalna samouprava participira sa određenim novčanim sredstvima u projektu tako da je lokalna samouprava izdvojila 3.500.000 dinara a fondacija 6.500.000 za građevinske radove, s tim da će fondacija opremati prostor nameštajem i didaktičkim materijalom“, rekao je Milan Tucović, pedagog PU „Radost“ Čajetina.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa rukovodstvom izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Savo Jovanović Sirogojno“ u Ljubišu, novi vrtić nalaziće se u prostorijama ove ustanove. U toku je prikupljanje sredstava od strane drugih donatora koje traje do kraja februara, nakon čega slede radovi na renoviranju i adaptaciji već postojećeg prostora.

„Za početak smo mapirali osamnaestoro dece sa prostora Ljubiša i Bele reke koja će pohađati program . Smatramo da je ovo veoma značajan projekat za ovu mesnu zajednicu. Deci će biti od velikog značaja i za dalje školovanje a naša iskustva su pokazala da su deca iz seoskih sredina u kojima su pohađala vrtić tu ostajala i završavala i osnovno obrazovanje“, kaže Milan Tucović.

U iščekivanju novog objekta za najmlađe, u prostorijama Predškolske ustanove „Radost“ u Čajetini oformljeno je savetovalište namenjeno edukaciji . Naime, roditeljima je na raspolaganju literatura koju mogu pozajmiti na čitanje a odnosi se na dečji razvoj, karakteristike odrastanja dece, teškoće u odrastanju i razvoju kao i poteškoće prilikom prilagođavanja na vrtić.

Danka Milovanović

video:TV Čajetina

Izvor:zlatiborpress.rs/foto:print scr

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Navijači pretukli popa i popadiju: Omiljeni sveštenik i golman FK „Crnokosa“ zadobio teže povrede glave

Oglasna Tabla

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla