ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Otvaraju se nove fabrike u Zapadnoj Srbiji: Čačku, Požegi, Ivanjici i na Maljen

Čačak / Požega / Ivanjica – Velike investicije i kapitalni projekti ovog proleća biće realizovani u zapadnoj Srbiji.
Nekadašnji gigant, „Budimka“ iz Požege, prodat je iz trećeg pokušaja, a nju je kupila ITN grupa iz Kosjerića, a ponovnom pokretanju proizvodnje, prema najavama, prisustvovaće i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

„Fabrika želi da u što kraćem roku osposobi proizvodnju. Domaći investitori ulažu oko pet miliona evra, a raspisan je i konkurs za zapošljavanje. Planirano je da bude zaposleno 150 radnika, na probnoj liniji. Mi iz lokalne samouprave, kao i novi vlasnici voljni smo da ostvarimo što bolje rezultate u svim segmentima“, izjavio je za RINU, Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Sredinom juna u Čačku, predsednik će prisustvovati i otvranju nemačke fabrike „Forverk“, u kojoj će posao pronaći ukupno 1000 radnika. Ovo preduzeće sagrađeno je u Preljini na prostoru od 40.000 metara kvadratnih i predstavlja ogroman korak napred za čačansku privredu.

„Investicija je vredna skoro 70 miliona evra, grad Čačak je uradio kompletnu infrastrukturu kao i planska akta, što će biti vraćeno gradu kroz zapošljavanje Čačana. Ovaj industrijski pogon obuhvata tri firme: Forverk drajtek, Forverk autotek dok je treća firma u sastavu Forverka ali nosi naziv Eldizi. Ovde će se izrađivati automobilski delovi za Folksvagen, BMV, Mercedes, Ford i Bentli i to od plastike, metala i gume“, rekao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Još jedna nemačka investicija ovog proleća udahnuće novi život srpskoj privredi, a radi se o kompaniji za preradu metala koja je otvorila svoj pogon u Ivanjici. Ova fabrika u industrijskoj zoni Senjak početkom juna biće priključena na gas kada će i početi sa proizvodnjom.

„U prvoj fazi biće zaposleno 120 radnika, proširenjem obima proizvodnje steći će se uslovi za dodatno angažovanje većeg broja radne snage“, rekao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

Kompanija „Koenig metal“ više od 100 godina na 7 lokacija širom sveta obrađuje lim i cevi u skladu sa zahtevima kupaca za metalnu, električnu i automobilsku industriju, kao i industriju izduvnih sistema i vazdušnih jastuka. Planirano je da otvranju pogona u Ivanjici, takođe prisustvuje predsednik Vučić.

Predsednik je danas u Staroj Pazovi najavio dolazak i u Moravički i Zlatiborski okrug.
„Moramo da uradimo još za južni deo Zlatiborskog okruga. Ostaje Raški okrug. Mnogo uradili za Kraljevo”, rekao je Vučić.

Inače, nije isključeno da će predsednik Vučić, i na planini Maljen, prisustvovati svečanom otvaranju fabrike vode koju je sagradio ličnim sredstvima Radojko Milinković. Investicija je vredna oko tri miliona evra, a fabrika će zapošljavati oko 30 meštana. Radi se o sjajnom postrojenju gde je krenulo punjenje retko kvalitetne vode koju narod ovog kraja vekovima pije protiv glavoljobe i bolova u nogama. Radojko Milinković pozvao je predsednika Vučića da dođe na otvranje i ove fabrike i na taj način podrži domaće preduzetnike.

RINA/GZS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Облачно, суво и топло – температура до 21 степен

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први сертификовани органски сир и кајмак прави се од млека крава са златиборских пашњака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пољопривредници: Министарство да објасни зашто не испуњава договорено

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечна децембарска плата 95.093 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Екипа ЛУ Златибор успешна у такмичарском делу Сабора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичке организације Херцег Новог и Ужица потписале споразум о сарадњи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип хоп журка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Неколико хиљада бахатих возача на корак од одузимања возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас Свети Симеон Мироточиви

ОГЛАСНА ТАБЛА