25.9 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Otkupna cena maline pala na 80 dinara, malinari očajni

Otkupna cena maline pala je danas sa 100 na 80 dinara, koliko su plaćali manji hladnjačari, a nagli pad cene pravdali su kišom, iako je proteklih dana padala mestimično i u manjem obimu, kao i navodnim lošim kvalitetom tog voća.

Malinar Jovan Ristić rekao je za Betu da je otkupna cena katastrofalna i da nije znao šta ga je snašlo kada je predao skoro tonu malina otkupljivaču u Bratmilovcu kod Leskovca.

„Kaže mi vlasnik hladnjače: ’80 dinara, uzmi ili ostavi’. Došlo mi je da plačem, jer nisam imao izlaz. Berače sam već platio, robu predao, noć se bližila i nisam imao snage da tražim drugog otkupljivača“, kazao je Ristić.

Taj hladnjačar iz Bratmilovca je rekao Beti da je morao da ponudi nižu cenu jer je malina u Leskovcu „vrlo lošeg kvaliteta“, odnosno, kako je rekao, „zlo od kvaliteta“, te da je „buđava“ i da je „povukla vlagu iz vazduha“.

Za razliku od malih, veliki otkupljivači, poput „Jugpromoma“, „Strela Klajić“ i „Fungo jug“, i dalje plaćaju kilogram maline po 100 dinara.

Direktor „Fungo juga“ Bratislav Jovanović ocenjuje da su maline u Leskovcu odličnog kvaliteta.

„Lično mislim da cena ne bi smela da ide ispod 100 dinara i 105 sa prevozom do hladnjače, koliko mi plaćamo. Što se nas tiče, trudićemo se da zadržimo tu cenu jer je, kao i prošle, i ove godine malina u Leskovcu odličnog kvaliteta“, istakao je Jovanović.

Beta saznaje da je do naglog pada otkupnih cena maline došlo i u Brusu, gde se danas kilogram otkupljivao po 60 do 80 dinara, u zavisnosti od klase, a u Arilju po 100 i 105 dinara po kilogramu.

Izvor:www.kamatica.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla