ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Освећење звона у храму Покрова Пресвете Богородице

Уз благослов епископа Жичког Господина Јустина у храму Покрова Пресвете Богородице у Крчагову, након Свете Литургије, освећена су звона.

Поред великог броја верника,свештенства и представника Грађевинског одбора чину освећења звона присуствовала је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић. Према њеним речима град ће као и до сада пружати подршку у реализацији свих активности везаних за изградњу овог храма.

“Освећење звона храма Покрова Пресвете Богородице за све нас је велики и радостан догађај. Радујемо се урађеном и свим активностима које ће бити реализоване у наредном периоду везано за изградњу храма.
Ми као град подршку пружамо на више начина. Поред средстава опредељених кроз конкурс намењен црквама и верским заједницама, ту су и радови на инфраструктури. У току прошле године определили смо 20 милиона динара за трасирање саобраћајнице, која ће бити асфалтирана у овој грађевинској сезони. Изграђена је кишна канализација и неколико потпорних зидова а урадили смо и измену урбанистичког плана за потребе изградње парохијског дома.

Уз благослов епископа Јустина, све напоре које чине Грађевински одбор, свештенство, град и парохијани сигурна сам све што је планирано биће и урађено”, истакла је градоначелница.

Свештеник Иван Деспић захвалио се граду, верницима и свим донаторима поручивши да није случајно што се овај нови храм налази у близини породилишта, школе и вртића на месту где почиње живот и наш контакт са Христом.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА