Užice Oglasna Tabla
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

OSUĐEN ZA SMRT GAZDE MENJAČNICE Majka kuka na sav glas: Dobio 33 godine bez ijednog otiska i kapi krvi!

Viši sud u Užicu nije utvrdio ko je od dvojice napadača povukao obarač i ubio vlasnika menjačnice Dragoša Simića (47) iz sela Gornja Crvica kod Bajine Bašte, kada mu je oteta torba sa 391.000 dinara, ali je Živku Kovačeviću (40) iz Surčina i Nikoli Petroviću (38) zvanom Njegoš iz Risna u Crnoj Gori pre tri godine izrekao po 33 godine robije!

Sud je utvrdio da su njih dvojica 27. jula 2010. u selu Gornja Crvica kod Bajine Bašte, u kasnim večernjim satima, presreli Dragoša u njegovom dvorištu, krvnički ga pretukli i ubili jednim hicem ispaljenim iz pištolja u vrat. Oteli su mu torbu u kojoj je bilo 1.500 evra i 100.000 dinara, 1.000 konvertibilnih maraka, 500 dolara i 500 švajcarskih franaka, čija je ukupna vrednost bila 391.000 dinara. Ko je povukao obarač – Kovačević ili Petrović – sud nije mogao da utvrdi. Presuda Višeg suda u Užicu, koju je izrekla sudija Biljana Tomović, ima 64 strane, a na 34. strani se navodi da su prilikom uviđaja pronađeni samo jedna čaura i zrno pištoljskog metaka i da nema dokaza da su bila dva pucnja.

– Nisu nađeni materijalni dokazi koji bi Kovačevića i Petrovića povezali sa neposrednim napadom na Dragoša Simića i njegovim ubistvom – navodi se u obrazloženju presude.

Porodica Živka Kovačevića u razgovoru za „Alo!“ tvrdi da se on našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i da je presuda prekoračila optužnicu, jer ga tužilaštvo nije teretilo da je nosio pištolj sa bojevom municijom, niti da je ispalio projektil koji je Simiću naneo smrtonosnu povredu, već da je bio zadužen za pomoć glavnim akterima pljačke.

Angelina Damjanović, majka osuđenog Živka Kovačevića, moli sve očevice nemilog događaja da se jave redakciji „Alo!“ i pomognu da se ovaj slučaj u ponovljenom postupku rasvetli do kraja.

– Ako je neko ubio nekoga, razumem da treba da bude kažnjen, ali ne razumem da neko bude osuđen bez dokaza. Na mestu napada nije nađena krv mog sina, niti bilo koji trag koji bi potvrdio da je umešan u napad. Otisak dlana nađen na Simićevom automobilu ne poklapa se sa njegovim. Nemoguće je da nije nađena nijedna dlaka niti dermalna papila koja bi potvrdila da je bio tamo. Dragoš je, po opisu svedoka, bio fizički jak. Suprotstavio se napadačima, što znači da bi na mestu napada morao da ostane neki trag. Nekoliko puta tokom suđenja rađeni su DNK testovi, ali se otisci mog sina i tragovi sa lica mesta nisu poklopili – tvrdi Živkova majka Angelina i dodaje da je ceo slučaj baziran isključivo na jednoj izjavi Borivoja Stojića, koji je imao ulogu vozača.

Mišljenje stručnjaka

Mišljenje stručnjaka potvrđuje da je osuđen bez dokaza , Foto: Privatna arhiva

– Borivoje Stojić je navodno u policiji izjavio da mu je moj sin prilikom ulaska u automobil neposredno posle pljačke tobože rekao „da je došlo do tuče i da je bilo krvi“, što je sud uzeo kao odlučujuću činjenicu za osudu. Sin mi je ispričao da mu se Stojić prilikom vožnje od zatvora do suda pravdao „da se uplašio i da je morao to da izjavi, navodno na zahtev tužioca“. Odbrana je insistirala da on bude neposredno saslušan na sudu, ali to nije prihvaćeno – ogorčeno kaže majka i apeluje na sve koji imaju saznanja o ovom događaju da se jave zarad istine.

Kuma ubila griža svesti

Pištolj „sig sauer“, za koji se sumnjalo da je upotrebljen prilikom ubistva Dragoša Simića, pronađen je u stanu Žanka Zuvića, kuma Živka Kovačevića, koji je ubrzo posle toga izvršio samoubistvo. – Žankova devojka je bila prisutna kada su ga hapsili. Ona je na suđenju izjavila da je on tada pokazao četiri prsta, gestikulirajući da ga čeka robija od 40 godina. Nije hteo da prizna ko je sa njim učestvovao u napadu. Verovatno ga je grizla savest i na kraju je digao ruku na sebe. Međutim, sud se time nije bavio, niti je tragove sa mesta zločina upoređivao sa njegovim otiscima – kaže Angelina Damjanović.

Izvor:alo.rs/AUTOR: 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rusija ukida ograničenja na uvoz svinjetine iz Srbije?

Oglasna Tabla

SVADBA, SVADBA: Udala se odbojkašica Suzana Ćebić (FOTO)

Oglasna Tabla

Palačinke od samo dva sastojka: Spremaju se ekspresno, a odlične su za doručak ili večeru

Oglasna Tabla

Kako nam aplikacije kradu podatke

Oglasna Tabla

U Srbiji će uskoro biti uvedeno dvogodišnje srednje obrazovanje za čak 40 najtraženijih zanimanja

Oglasna Tabla

AFC Zlatibor 2020: Ninčić debitovao pobedom, šampionski pojas za Georgijeva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 17. februar

Oglasna Tabla

Uštede od digitalizacije 5 miliona dinara

Oglasna Tabla

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla