22.9 C
Uzice
октобар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Ostavke predstavnika malinara iz Prijepolja i Užica u Radnoj grupi

Slađana Stanković iz Užica i Ljubiša Purić iz Prijepolja podneli su ostavke na članstvo u Radnoj grupi koju je formiralo Ministarstvo poljoprivrede i koja ima za cilj da se bavi unapređenjem proizvodnje maline i tržištem maline. Svoju ostavku podneli su u utorak ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću, zbog, kako navode u saopštenju, neozbiljnog i pasivnog pristupa ostalih članova rešavanju problema.

„Od namere i cilja, nažalost ostala je vrlo konfuzna situacija koja nikako ne ide u prilog rešavanju problema, a sa kojima su suočeni proizvođači maline i njihove porodice. Od formiranja Radne grupe imali smo sastanke koji su bili vrlo neozbiljni, pretvoreni u lične proslave, na kojima je sveukupno gledano vladao vrlo pasivan odnos određenih članova Radne grupe prema celokupnom problemu u kome se nalaze proizvođači maline.

Sa pojedinim cinicima konačnih stavova bez pokrića Radne grupe: hladnjačara, pojedinaca visoko pozicioniranih u vlasti, koji imaju redovna primanja i dodatne privatne poslove, poltrona i podobnika koji nisu ispunili čak ni samu formu na dva sastanka na kojima smo bili, više je degutantno i raspravljati, te od takve lakrdije pravimo distancu u pravom smislu te reči i zbog toga dajemo ostavku u Radnoj grupi.

Vreme koje je potrošeno u nadi da ćemo naći zajednički odgovor na velike probleme sa kojima se i danas suočavamo nažalost bilo je uzaludno, a nakon svih pokušaja i napora imamo situaciju da ljudi od struke koji su bili članovi ove grupe daju ostavke jer njihova stručnost, znanje i mišljenje očigledno nikome ne trebaju, u šta smo do sada imali priliku i više puta da se uverimo.

Bez viška reči i sa velikom ogorčenošću na dosadašnje ponašanje obaveštavamo vas da ćemo svoja prava i probleme rešavati preko udruženja i sa svima onima koji istinski imaju nameru da pomognu u rešavanju problema sa kojima se danas, više nego ikada suočavaju malinari Srbije“,navodi se u saopštenju Slađane Stanković i Ljubiše Purića.

Izvor: PP Media

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Recept za “srpski kavijar”: Napravite izvrstan namaz od sira, oraha i belog luka

Oglasna Tabla

Predstavljeni „Ukusi Zlatibora“ – gastronomija kao kulturno nasleđe (VIDEO)

Oglasna Tabla

Promocija knjige Milojka Pantića večeras u Užicu

Oglasna Tabla

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Oglasna Tabla

Privedeni migranti u Požegi

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. oktobar (petak)

Oglasna Tabla