OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Juče je na Gradskom trgu održana manifestacija „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“. Manifestacija koju su zajednički organizovali Olimpijski komitet Srbije, Vojvođanska banka i Grad Užice osmišljena je kao takmičenje u kome su se osnovci nadmetali u četiri discipline: odbojci, košarci, atletici i rukometu. Užice je posle Niša, Kikinde i Pirota četvrti grad u Srbiji u kome je Trening održan.

U nadmetanju za najviši plasman i nagradu od 120 000 dinara u sportskoj opremi i rekvizitima, koju je obezbedila Vojvođanska banka, učestvovalo je po 25 učenika iz pet užičkih osnovnih škola. Ispostavilo se da su mališani iz OŠ Dušan Jerković bili najspretniji pa su, uz neophodnu dozu sreće, osvojili za svoju školu vrednu nagradu. Ništa lošije rezultate nisu imali ni druge osnovne škole: Nada Matić, Stari grad, Prva osnovna škola kralja Petra II, Aleksa Dejović, ali su nijanse odlučile pobednika.

Predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije Nikola Marković je naveo da je cilj Treninga da se što veći broj dece nakon današnje manifestacije odluči za jedan od sportova i počne aktivno da trenira.

 

Aleksandar Jovanović direktor filijale Vojvođanske banke u Užicu je istakao da je ova banka društveno odgovorna kompanija koja ima za cilj promociju sportskih i zdravih navika kod naše dece u najmlađoj dobi.

„Kao banka podržavamo naše olimpijce već pet ciklusa, tako što im obezbeđujemo bolje uslove za trening. Ulažemo dosta napora da u zajednici u kojoj radimo i poslujemo učestvujemo sa donacijama i promovišemo prave vrednosti. Smatramo da su olimpijski duh i olimpijske vrednosti, prave vrednosti. Čast nam je da smo uspeli ovu manifestaciju da organizujemo u našem Užicu, jer su zaista retki gradovi u kojima imamo infrastrukturne mogućnosti kao u Užicu da bi to imalo smisla“ -naveo je Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević i Aleksandar Jovanović direktor filijale Vojvođanske banke u Užicu

Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Užica je istakao zadovoljstvo što se ova manifestacija po prvi put organizuje u našem gradu i izrazio nadu da će ona postati tradicionalna. Uz reči zahvalnosti Olimpijskom komitetu Srbije i Vojvođanskoj banci, Stanisavljević je naglasio značaj promocije pravih vrednosti i bavljenja sportom u osnovnoškolskom uzrastu dece.

uzice.rs/Užice Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Komšije Sloboda i Zlatibor u ABA 2 ligi

Oglasna Tabla

Probni završni ispiti počinju danas

Oglasna Tabla

Od danas testiranje na antitela na lični zahtev

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 1. jun

Oglasna Tabla

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla