Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Osnovna škola „Aleksa Dejović“ bez grejanja (VIDEO)

Đaci izdvojenog odeljenja Osnovne škole Aleksa Dejović iz Krvavaca već deset dana ne idu u školu, ne zbog epijemije korona virusa već zato što nemanju grejanje.

Pre dve nedelje učenici Osnovne škole u Krvavacima vraćeni su kućama zbog hladnih učionica. Došlo je do kvara na kotlu, za koji su nekoliko puta apelovali nadležnima da je neophodno zameniti novim, s obzirom da je u upotrebi više od 50 godina.

„Grejanje je funkcionisalo uz popravku starog kotla. Zašto bi se u nešto ulagalo ako je škola dobila projekat i radi se energetska efikasnost. Sada je došao trenutak kada stari kotao mora da se zameni jer više nije za upotrebu“, rekao je Gradski većnik Ratko Trmčić.

Uz pomoć grada Užica pokrenut je proces za nabavku novog kotla koji bi mogao da zadovolji potrebe škole u Krvavcima.

„Novi kotao imaće 250 kilovata što je dovoljno za grejanje škole od 2000 metara kvadratnih. Kotao je poručen i procena je da će u roku od tri nedelje ukoliko ne bude nekih neplaniranih problema učenici moći da se vrate u školu“, dodato je Trmčić.

Nedelju dana đaci su pohađali onlajn nastavu, nakon čega je odlučeno da idu u matičnu školu u Sevojno kako bi nastavili sa časovima. Organizovana su dva autobusa u različitim vremenskim intervalima koji će prevoziti decu.  

„Oni će to vreme iskorititi za izradu domaćih zadataka, za neki dopunski rad, bilo šta što je potrebno da se savlada gradivo jer je već dosta izgubljeno. Nedelju dana kada se ne ide u školu to je veliki propust, vreme koje smo izgubili moramo da nadoknadimo na najbolji način“, kaže direktorka Osnovne škole „Aleksa Dejović“ Irena Drndarević.

Napravljen je projakat za energetsku efikasnost, kojim će biti zamenjena stolarija , kao i fasada na školi. A do tada roditelji se nadaju da će problem grejanja biti uskoro rešen kako bi se deca vratila u školske klupe na koje su navikli.

Izvor: www.zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА