Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Osnovci u akciji čišćenja školskih dvorišta i javnih gradskih površina

Proteklog vikenda sprovedena je akcija uređenja školskih dvorišta i čišćenja javnih gradskih površina. Osnovci su uz podršku Komunalne policije, JKP Bioktoš, Predškolske ustanove i Odeljenja za zaštitu životne sredine očistili svoja školska dvorišta kao i brojne gradske povrišne. Akcija je realizovana u okviru Programa zaštite životne sredine a sve u skladu sa planom i programom osnovnih škola.

Predškolska ustanova je za učesnike pripremila užinu, a Umetnička škola je osmislila promo materijal za ovu akciju, u vidu flajera sa porukama za prolaznike – sugrađane, kao i poruke koje su đaci ostavili na lokacijama koje su uredili. Odeljenje za zaštitu životne sredine obezbedilo je potrebne kese za otpad i zaštitne rukavice.

„Veliki broj đaka se danas odazvao akciji čišćenja našeg grada i školskih dvorišta“ istakla je članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić i dodala da se nada da će ovo biti lepa poruka i lepa slika ne samo za đake već i za sve građane Užica, da ne ostavljamo sa sobom otpad nego da što je moguće više koristimo kante i da će broj kesa otpada koje danas skupljamo u narednim godinama bude sve manji.

„Pored toga što će nam grad biti čistiji, osnovni cilj je da kroz ovu akciju deca shvate pravu odgovornost i svrhu zaštite životne sredine“ istakla je članica Gradskog veća zadužena za ekologiju Dunja Đenić i dodala da se kroz Odeljene za zaštitu životne sredine, Grad trudi da po prijavama građana ili obilaskom terena, očisti i gradske površine koje nisu u redovnom programu održavanja.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Smotra recitatora

Oglasna Tabla

Počinje isplata devizne štednje bivšim štedišama SFRJ, po osnovu presude u Strazburu

Oglasna Tabla

Održana sednica Skupštine opštine Požega

Oglasna Tabla

Sestre oživele nanin vez i dedine krojeve: Sa tavana stižu izuzetne kolekcije

Oglasna Tabla

Od 15. do 19. jula održaće se 57. MOSI i 8. „Zlatarfest“

Oglasna Tabla

Otvaranje izložbe „Rujanski starešina Jovan Mićić“

Oglasna Tabla

Repertoar pozorišnih predstava za mart u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla

Lako je tebi kada imaš brata: Predivna pesma Mike Antića o bratskoj ljubavi

Oglasna Tabla

Jogurt kocke: Jeftin kolač koji se brzo i lako sprema (VIDEO)

Oglasna Tabla