23.8 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Osnovci u akciji čišćenja školskih dvorišta i javnih gradskih površina

Proteklog vikenda sprovedena je akcija uređenja školskih dvorišta i čišćenja javnih gradskih površina. Osnovci su uz podršku Komunalne policije, JKP Bioktoš, Predškolske ustanove i Odeljenja za zaštitu životne sredine očistili svoja školska dvorišta kao i brojne gradske povrišne. Akcija je realizovana u okviru Programa zaštite životne sredine a sve u skladu sa planom i programom osnovnih škola.

Predškolska ustanova je za učesnike pripremila užinu, a Umetnička škola je osmislila promo materijal za ovu akciju, u vidu flajera sa porukama za prolaznike – sugrađane, kao i poruke koje su đaci ostavili na lokacijama koje su uredili. Odeljenje za zaštitu životne sredine obezbedilo je potrebne kese za otpad i zaštitne rukavice.

„Veliki broj đaka se danas odazvao akciji čišćenja našeg grada i školskih dvorišta“ istakla je članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić i dodala da se nada da će ovo biti lepa poruka i lepa slika ne samo za đake već i za sve građane Užica, da ne ostavljamo sa sobom otpad nego da što je moguće više koristimo kante i da će broj kesa otpada koje danas skupljamo u narednim godinama bude sve manji.

„Pored toga što će nam grad biti čistiji, osnovni cilj je da kroz ovu akciju deca shvate pravu odgovornost i svrhu zaštite životne sredine“ istakla je članica Gradskog veća zadužena za ekologiju Dunja Đenić i dodala da se kroz Odeljene za zaštitu životne sredine, Grad trudi da po prijavama građana ili obilaskom terena, očisti i gradske površine koje nisu u redovnom programu održavanja.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla