Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Основци посетили Голд гондолу у сусрет Дечијој недељи (видео)

Манифестација Дечија недеља се одржава сваке године у првој недељи октобра, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. 

Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права ове године се одржава од 3. до 9 октобра, под слоганом „Шта детету треба да расте до неба!? ЈП Голд гондола Златибор  ,као друштвено одговорно предузеће ,  активно се укључило у обележавање Дечије недеље, обезбедивши вожњу Гондолом за око 500 ученика са територије општине Чајетина. 

„Одговорност свих нас пре свега породице, школе и државе је да деци омогућимо  квалитетно одрастање,лепе услове како би деца расла и развијала се у лепе, добре и памтне људе. Безбрижност , радост , љубав и одговорност нас одраслих су примарни у одрастању деце. Голд гондола као друштвено одговоно предузеће ,жели да допринесе тим вредностима, па је тако у разговору са директорима Школа увидела сам да се већина деце и није возила гондолом и нама је било задовољство да их угостимо поводом Дечије недеље“ ,рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП “Голд гондола Златибор” .

 У сусрет Дечијој недељи Ђаци из основних школа “Димитирје Туцовић” Чајетина, “Саво Јовановић Сирогојно”, “Миливоје Боровић” Мачкат са извдојеним одељењима и малишани из ПУ “Радост” Чајетина, у петак су имали прилику да  се , без накнаде,   возе најдужом гондолом на свету и да из једне нове перспективе  боље  упознају свој крај.

„Ово је још један добар показатељ сјајне сарадње између Школа и свих предузећа са територије општине Чајетина, а гондоле нарочито. Деци треба љубав, дружење, подршка на сваком кораку, као и добра сарадња првенствено, школе и породица, а онда и школе и других организација на нивоу Општине“, рекла је директорка ОШ „Миливоје Боровић“Мачкат, Ана Ристановић. 

„Дечија недеља је само једна од недеља у оквиру које су дечија права потенцирана, али ми се трудимо да током целог њиховог школовања дечија права буду заступљена, поштована, како би деца знала своја права али и своје обавезе“, рекао је директор ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“, Зоран Митрашиновић.

„Ово је посебно искуство и за мене и за све ученике, и све похвале за све који су учествовали у организацији ове дивне прилике за децу наше школе“, рекла је учитељица, Ружица Јараковић.   

„Деца су имала прилику да упознају лепоте свога краја, јер нису сва деца у могућности да у сопственој режији посете гондолу“, рекла је учитељица, Марија Спасенић. 

Традиционално и ове године, Дечија недеља  биће обележена  у школама и вртићима на  територији општине Чајетина, а деца ће активно учествовати у свим манифестацијама у циљу афирмације њихових способности. 

Извор:Златибор прес/Сања Глишовић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Наставник математике давио ученика јер није знао да уради задатак?!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Градоначелница поздравила учеснике шесте конференције ТО регије Западна Србија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор и ове године најпосећенија планина са око 400 хиљада посетилаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Грађанске читаонице “Либерграф” поводом континуираног загађивања реке Ђетиње „непознатом материјом“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хуманитарна свирка Марије Маре Лазић за помоћ суграђанину Владимиру Илићу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оригинални рецепт за руску салату: Ни налик на оно што ми правимо

ОГЛАСНА ТАБЛА

Све више породица са кучићима – љубав или помодарство? (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предлог закона да се ограниче цене кирија: Колико би требало максимално да кошта закуп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од пољопривреде може да се живи … кад се мора!

ОГЛАСНА ТАБЛА