ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Основци посетили Голд гондолу у сусрет Дечијој недељи (видео)

Манифестација Дечија недеља се одржава сваке године у првој недељи октобра, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. 

Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права ове године се одржава од 3. до 9 октобра, под слоганом „Шта детету треба да расте до неба!? ЈП Голд гондола Златибор  ,као друштвено одговорно предузеће ,  активно се укључило у обележавање Дечије недеље, обезбедивши вожњу Гондолом за око 500 ученика са територије општине Чајетина. 

„Одговорност свих нас пре свега породице, школе и државе је да деци омогућимо  квалитетно одрастање,лепе услове како би деца расла и развијала се у лепе, добре и памтне људе. Безбрижност , радост , љубав и одговорност нас одраслих су примарни у одрастању деце. Голд гондола као друштвено одговоно предузеће ,жели да допринесе тим вредностима, па је тако у разговору са директорима Школа увидела сам да се већина деце и није возила гондолом и нама је било задовољство да их угостимо поводом Дечије недеље“ ,рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП “Голд гондола Златибор” .

 У сусрет Дечијој недељи Ђаци из основних школа “Димитирје Туцовић” Чајетина, “Саво Јовановић Сирогојно”, “Миливоје Боровић” Мачкат са извдојеним одељењима и малишани из ПУ “Радост” Чајетина, у петак су имали прилику да  се , без накнаде,   возе најдужом гондолом на свету и да из једне нове перспективе  боље  упознају свој крај.

„Ово је још један добар показатељ сјајне сарадње између Школа и свих предузећа са територије општине Чајетина, а гондоле нарочито. Деци треба љубав, дружење, подршка на сваком кораку, као и добра сарадња првенствено, школе и породица, а онда и школе и других организација на нивоу Општине“, рекла је директорка ОШ „Миливоје Боровић“Мачкат, Ана Ристановић. 

„Дечија недеља је само једна од недеља у оквиру које су дечија права потенцирана, али ми се трудимо да током целог њиховог школовања дечија права буду заступљена, поштована, како би деца знала своја права али и своје обавезе“, рекао је директор ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“, Зоран Митрашиновић.

„Ово је посебно искуство и за мене и за све ученике, и све похвале за све који су учествовали у организацији ове дивне прилике за децу наше школе“, рекла је учитељица, Ружица Јараковић.   

„Деца су имала прилику да упознају лепоте свога краја, јер нису сва деца у могућности да у сопственој режији посете гондолу“, рекла је учитељица, Марија Спасенић. 

Традиционално и ове године, Дечија недеља  биће обележена  у школама и вртићима на  територији општине Чајетина, а деца ће активно учествовати у свим манифестацијама у циљу афирмације њихових способности. 

Извор:Златибор прес/Сања Глишовић

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА